Bivša supruga Džefa Bezosa Mekenzi Skot najbogatija je žena na svetu!

Autor: Vanja Vladičić

04.09.2020 11:51

Foto: Izvor:Gloria.rs, Foto:guliver/gettyMekenzi Skot nosi tutulu najbogatije žene na svetu, nakon što se razvela od Džefa Bezosa, osnivača Amazona. Unosni posao pokrenuli su zajedno 1994. godine, kada su se nakon kratke veze i venčali.

Spisateljica i humanitarac Mekenzi Skot najbogatija je žena na svetu. 'Bloomberg' javlja da je bivša supruga Džefa Bezosa, osnivača Amazona trenutno 'teška' 67,4 milijarde dolara.

Tokom skandaloznog kraja braka Mekenzijeva je ostala dostojanstvena

Inače, Skot je u brakorazvodnoj parnici ostala bez velikog dela bračne imovine. Odrekla se toga sama, a bivšem partneru prepustila je udeo u Vašington Postu i Blue Originu te 75 procenata njihovog udela u Amazonu. Civilizovani razvog bračnog para Bezos svakako je primer mnogima u svetu neverovatno bogatih - oni su se elegantno i u intimi dogovorili oko podele imovine.

Stavili tačku na 25 godina braka: Razvodi se Džef Bezos

Bračni par se inače, razveo početkom prošle godine, i to nakon 25 zajedničkih godina. Svemu je navodno prethodila Džefova preljuba sa voditeljkom Loren Sančez.

Mekenzi je imala snažan uticaj na Bezosa još prvih dana njihove ljubavi

Iako je danas srećan sa drugom ženom, jasno je da je upravo Mekenzijeva ona koja je možda i presudno uticala na Bezosa i njegov život. Zajedno su posao izgradili od nule, u garaži. Nakon svega šest meseci veze oni su odlučili da se venčaju. Bezos nikada nije krio da ga je upravo njena snalažljivost i svestrasnost osvojia.

Džef Bezos: Milijarder, vizionar i, pre svega, skroman porodičan čovek

Tokom 25 godina braka težila je što manjem eksponiranju

Osim što je s njim pokrenula Amazon, Skot je i spisateljica te se aktivno bavi humanitarnim radom, a odgaja i njihovo četvoro dece. Izuzetno je tajanstvena bila tokom braka sa Bezosom, a takva je ostala i nakon razvoda. Ipak da ju je njegov čin povredio, jasno je i iz poteza koji je povukla nakon razvoda - promeila je prezime, odrekavši se tako jednog od najmoćnijih prezimena na svetu.

Tokom ove godine donirala je neverovatnu cifru od 1.7 milijardi dolaza pa ne čudi što američki mediji obožavaju da je nazivaju ženom koja je ostala dostojanstvena tokom ali i nakon braka, što u većini situacija ne bude slučaj kada se enormno bogati parovi razvode.