Jedna od retkih grešaka prelepe francuskinje - Zbog čega se Brižit Bardo kaje?

Autor:

29.09.2020 10:48

Foto:

Foto:Jedna od najlepših ikada francuskih glumica rođena je na jučerašnji dan 1934. godine.

Osim po raskošnoj lepoti, ostaće upamćena i kao veliki zaštitnik životinja. Nažalost, to što je volela životinje, ne znači da je volela i želela i decu... Naime čim je dvadesetpetogodišnja glumica, Brižit Bardo, saznala da je trudna, odmah je pokušala da pronađe lekara koji će izvršiti abortus. Ali u Francuskoj su takve operacije bile zabranjene pa se niko nije usudio to i da uradi. Glumac Žak Šarije je bio otac tog deteta pa je nagovorio glumicu da odustane od abortusa i uda se za njega.

Poslednji meseci trudnoće za Brižit su bili prava noćna mora. Fotografi su opkolili kuću u kojoj je živela, a sve u želji da naprave jedinstven snimak trudne glumice. Biržit je potpuno prestala da izlati, čak je odlučila da se porodi u stanu, jer se plašila da ode u bolnicu. Sin se rodio 11. januara 1960. godine, a dečak je dobio prelepo francusko ime - Nikolas.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Brigitte Bardot 👑 BB (@brigittebardotbb) on May 18, 2020 at 10:47pm PDT

- Bio je kao tumor koji me je jeo, kojeg sam nosila u svom natečenom telu. - napisala je kasnije glumica u sovjim memoarima. Brižit je odbijala da nahrani bebu, jer je poludela zbog 'nehumane uloge medicinske sestre', koju je dobila rodivši dete. Njenu kuću i dalje su opsedali novinari. Svi su želeli fotografiju mlade majke i novorođenčeta. Prvo fotografisanje desilo se prvi dan bebinog rođenja. Dugogodišnji porodični prijatelj je snimio fotografije koje su objavili svi tabloidi.

Njen suprug, Žak Šarije se nadao da će Brižit imati majčinski instikt, ali glumica je ljubav prema sinu pokazala samo za vreme fotografisanja. Brižit se plašila da će izgubiti šarm kod muške populacije, te da će je svi doživljavati kao 'mamu'. Dete je osećalo njene slutnje, pa bi svakiput briznulo u plač kada bi ga ona uzela u ruke.

Brižit Bardo: Božić je za neke praznik čuda, a ja verujem u čuda

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Brigitte Bardot 👑 BB (@brigittebardotbb) on Sep 23, 2020 at 12:37pm PDT

Ubrzo je Brižit otišla sa glumcem Semom Fejom. Nakon što je čuo da ga je ostavila, njen suprug je zatražio razvod i pravo da samostalno odgaja sina. Na suđenju majka je odbila da se stara za bebu. Briižit je smatrala da neko teba o njoj da se brine, pa zbog toga nije mogla da se stara o bebi.

Ponekad je glumica pokušavala da izgladi odnos s sinom, ali bezuspešno.

Kada je Nikolas imao 12 godina, došao je kod majke u želji da ostane sa njom neko vreme, međutim Bardo ga je vratila ocu sa obrazloženjem da ne može da se brine o njemu jer je to veče imala neki društveni događaj. Nakon tog incidenta Nikolas nije hteo nekoliko godina da viđa majku. Kada je dečak sasivm odrastao, Brižit je pokušavala da popravi odnos, ali sin nije hteo da čuje za to.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Brigitte Bardot 👑 BB (@brigittebardotbb) on Jul 7, 2020 at 11:31pm PDT

- Sada imam 47 godina imam i svog 22-godišnjeg sina Nikolasa, sovju porodicu i podršku. Volim ga najviše na svetu. - Napisala je Brižit u svojim memoraima, ali izgleda da je kasno bilo za kajanje i izvinjenje.

Nikolas je studirao ekonomiju na Univerzitetu u Parizu. Obožavao je muziku. Naučio je da svira klavir, komponuje pesme, pravi aranžmane. Kada je imao 22 godine, bavio se manekenstvom. Na jednoj reviji upoznaje manekenku En Lin Bjerkan, ćerku diplomate. Par se venčao 1984. godine, a Brižit nije bila pozvana na to venšanje, što ju je mnogo uznemirilo.

Ubrzo se srećni par preseliou Oslo, da bi nakon nekoliko meseci dobili prvu ćerku. Brižit je i dalje bila nepoželjna u Nikolasovoj porodici, pa nije ni upoznala svoju unuku. 1990. godine, Nikolas dobija drugu ćerku. Dve godine nakon toga Brižit dolazi u Norvešku sa namerom da uspostavi bliske odnose sa sinom, ali sklapaju samo hladno primirje.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Brigitte Bardot 👑 BB (@brigittebardotbb) on May 23, 2020 at 2:32pm PDT

Ipak 1997. godine, nakon objavljivanja Brižitinih memoara, izbija novi porodični skandal - bivši suprug i sin tužili su Brižit zbog otkrivanja porodičnih tajni i vređanja osećanja. Sud je naložio glumici da plati kaznu u iznosu od 250 hiljada franaka.

Nikolas je odavno napustio manekenstvo i već dugi niz godina bavi se programiranjem. Odavno je već i sam deda, a na pitanje novinara zašto nije u dobrim odnosima sa svojom majkom, Nikolas je odgovorio. - Ona voli svoje krznene kapute, ja volim svoju porodicu! 

Prada i zlatno doba Holivuda: Điđi kao Brižit Bardo (foto)

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Brigitte Bardot 👑 BB (@brigittebardotbb) on Jan 5, 2020 at 2:54pm PST