Masimo Savić poručuje: Mi muškarci treba malo više da slušamo žene!

Autor:

19.11.2020 17:45

Foto:

Foto:



Iako je reč o jednom od ponajboljih muških vokala na našim prostorima, Masimo je jedna od retkih zvezda koju zvezdana prašina nije uspela da promeni.

Masimo Savić, muzičar izuzetne emocije i neobičnog glasa, već dugi niz godina stvara note i pesme koje voli publika širom regiona, ali o njegovom privatnom životu i dalje se veoma malo zna...

Masimo je odlučio da za domaće medije objasni neke detalje iz svog života, te je otkrio kako se nosi s promenama kojih je svakako bilo što na životnom što na poslovnom planu.

Pročitajte i: Masimo Savić: Nisam strog otac 

- Promene su za mene prirodno stanje, kada se ne bih menjao, imao bih osećaj da ne rastem, da se ne educiram, a mislim da je to od najmanje dobi u životu čoveka najvažnija. Promene su mi potrebne, posebno u profesionalnom životu, jer one su garancija da nećeš ući u kolotečinu, da se nećeš prestati razvijati u kreativnom smislu i da nećeš početi da stvaraš i živeti po nekoj špranci. Ja tako ne bih želeo, a ni mogao da živim, uljuljkan u neko zadovoljstvo postojećim stanjem i željom da stvari ostanu kakve jesu. Mene ispunjava mogućnost da zauvek iznova istražujem, nalazim se u novim situacijama. Na kraju, puno bolje funkcionišem kad me se baci na nepoznati teren nego u situaciju u kojoj bih se, iz ne znam kojeg razloga, morao dugo zadržati na terenu koji je siguran i poznat.

 

Najvažnije osobe u njegovom životu su svakako supruga Eni i ćerka Mirnom. O odnosu s njima ali i kritikama koje dobija od njih dve Masimo je otkrio:

- Moje Eni i Mirnu slušam i znam da ako krenem u pogrešnom smeru, one će me spasti. Nijedna od njih nije ni žestoki kritičar, a ni ona koja uvek drži stranu. Mislim da mi muškarci treba malo više da slušamo žene. Pogotovo zato što često, barem u našem društvu, nisu (dovoljno) glasne. Mislim da su žene jače u smislu podnošenja boli, hrabrije su na političkim barikadama, na barikadama dnevnih problema... Žene su mi večna inspiracija. Znam da čine većinu moje publike i na tome sam im zahvalna. - rekao je umetnik.

Pročitajte i: Masimo Savić: Niko nije verovao u nas 

U svakom intervju Masimo ističe važnost svoje supruge, a svojevremeno je za magazin Hello izjavio da njegov život zavis od njegove supruge, neki bi rekli da je preterao no pevač je uveren u to.

- Da nisam upoznao Eni, odavno ne bih bio među živima. Tu nema govora. Bilo je ne 5 do 12, nego nekoliko sekundi do 12. Moja supruga je uspela da učini to da poverujem da postoji pozitivnost i puno razloga zbog kojih trebam da se borim. Imali smo sreću da smo ostali zajedno, vrlo dugo smo zajedno.

Masimo i Eni Kondić upoznali su se u kući aranžera Krešimira Klemenčića, koji je tad intenzivno radio s Josipom Lisac, a već trideset godina žive u srećnoj i skladnoj porodičnoj zajednici.