Neverovatna transformacija: Od Skali do Margaret Tačer! (foto/video)

Autor:

26.11.2020 14:28

Foto:

Foto:



Glumica Džilijan Anderson napustila je Holivud i skrasila se u Londonu pre dvadeset godina, a iako je daleko od svetla najveće svetske pozornice ona je nastavila da glumi i to veoma uspešno!

Naime, Džilijan se nakon pauze napokon pojavila u poslednjoj sezoni Netfliksove serije 'Kruna' u ulozi kontraverzne Margaret Tačer. Pomenuta serija prati intrige britanske kraljevske porodice kroz istoriju i polako se približava 21. veku pa je na redu i era princeze Dajane. Uz ulogu Lejdi Di, najviše se iščekivala pojava Margaret Tačer, koju je gledaocima sjajno dočarala Džilijan Anderson.

Kreator serije Piter Morgan pored istinitih istorijskih događaja služio se i dramaturškim elementima, kao i fikcijom, kako bi seriju učinio dinamičnom i pogodnom za gledaoce. Što znači da nisu svi događaji prikazani u seriji verodostojni niti istiniti.

Ipak, od ojbljivanja poslednje sezone najviše komentara javnosti ali i kritičara privukla je upravo Džilijan Anderson. Glumica je svoje obožavaoce nakon dugo vremena 'počastila' svojim pojavljivanjem na filmskom platnu na šta se čekalo veoma dugo, još od uloge Skali u popularnoj naučno-fantastičnoj dramskoj seriji 'Dosije X'.

Pročitajte i: Džilijan Anderson: Zvezda serije “Dosije Iks” u borbi za pingvine (foto) 

Skali dosije X youtube prntscr

Međutim, nisu svi bili oduševljeni njenom pojavom, ali ni interpretacijom pomenute premijerke, te su pojedini kritičari izrazili zabrinutost da su autori Margaret Tačer i njenu konzervativnu politiku previše blago prikazali. Poznato je da je premijerka imala izrazito tradicionalne i konzervativne stavove, što je u seriji na samom početku naglašeno njenom izjavom:

- Ženama nije mesto u politici jer su previše osetljive!

S druge strane, drugi deo publike bio je apsolutno oduševljen televizijskom vezijom Margaret Tačer, međutim ono što nisi znali jeste to da je premijerka nije bila ni najmanje sklona inkluziji i ravnopravnosti bilo koje vrste, što je bilo u skladu s njenom autoritativnom politikom.

dzilijan anderson kao margaret tacer ptsc youtube 02, Margaret Tačer Hulton ArchiveHulton Archive

Na Tviteru se čak pojavio kratak video klip u kojem Margaret ošto osuđuje homoseksualizam te zabranjuje njihovu prisutnost u javno životu i školama.

- Svi vi koji branike 'seksi Megi' evo podsetnika koliko je bila toksična osoba. - Glasio je opis pomenutog klipa.

Obožavaoci serije 'Kruna' imali su primedbe i na račun Džilijan Anderson zbog toga kako je predstavila Margaret. Isticali su mimoilaženje u boji glasa, ali i karakter, koji su uporedili s karikaturom.

Krajnji zaključak koji su kritičari doneli je da je lik Margaret Tačer u seriji predstavljen kao ostrašćeno biće željno promene, ali da je ispuštena prilika da se ukaže na oštru i ugnjetavajuću crtu ličnosti koju je bivša premijerka itekako posedovala.

Kakvo je vaše mišljenje o celokupnoj seriji, te da li se slažete s kritičarima koji nisu prezadovljni ili smatrate da je ovo sasvim prikladno za jednu seriju ove vrste?