Preko trnja do zvezda: Nikola Đuričko zvanično je deo 'glumačke postave' hit horor serije! (foto/video)

Autor: Vanja Vladičić

23.11.2020 11:44

Foto: Izvor:Gloria.rs, Foto:Facebook, Gloria magazin Jelena Jovanov, Youtube, Instagram

Foto: Izvor:Gloria.rs, Foto:Facebook, Gloria magazin Jelena Jovanov, Youtube, InstagramJedna od najvećih striming platformi Netfliks ojbavio je imena novih glumaca u četvrtoj sezoni hit serije 'Stranger Things', među kojima je i Nikola Đuričko!

Naime, glumac će u pomenutoj seriji glumiti ruskog švercera po imenu Jurija. Ljubitelje serije takođe je obradovala vest da će se glumačkoj postavi pridružiti i Robert Englund, čuven po ulozi Fredija Krugera u kultnom horor filmu 'Strava u Ulici Brestova'.

Posted by Stranger Things on Петак, 20. новембар 2020.

 

Pred kraj prošle godine Đuričko je odlučio da ode u Ameriku, gde se sa porodicom nastanio u Los Anđelesu, i okuša svoju profesionalnu sreću u Holivudu. U centru filmskih i TV zbivanja, posećivao je kastinge i jedan od njih se pokazao vrlo uspešnim. Biće to sjajna prilika za našeg glumca da pokaže svoje umeće i na najvećoj svetkoj glumačkoj sceni.

Đuričko je još u aprilu, tokom gostovanja u podkastu Agelast otkrio da je dobio ulogu u novoj sezoni serije, međutim tada nije smeo da otkriva više detalja.

- Ne smem ništa da otkrivam, nikakve detalje, jer sam pod teškim ugovorom, sem da se pohvalim da je radim. Ne smem majci rođenoj da ispričam. Mogu da kažem da je uloga onako pristojna, srednja je, nije ni najmanja na svetu, a nije ni ogromna. Zaista sam srećan, lepa je i upečatljiva uloga, markantna , odgovara meni i mom senzibilitetu. Nekoj mojoj paleti izraženih umetnosti. - Poručio je proletos Nikola.

Pročitajte i: Nikola Đuričko u potrazi za boljim sutra: Mislim da čovek mora da preuzme uzde svog života 

A sada je stigla i zvanična potvrda iz kompanije Netfliks. Kako je objavljeno na zvaničnoj Fejsbuk stranici serije, Đuričko će u četvrtoj sezoni igrati nepredvidivog ruskog švercera po imenu Jurij, koji voli novac, loše viceve i hrskavi puter od kikirikija.

Podsećanja radi, Netfliks je još u prvom tizeru za novu sezonu popularne horor fantazije otkrio da je policijski šef Džim Hoper živ, te da se nalazi u Sovjetskom Savezu, tako da je za očekivati da će mu se u novim epizodama putevi ukrstiti s Jurijem.

let's give our new cast members a big hawkins welcome. roll call 🗣

- Robert Englund aka Victor Creel: a disturbed and...

Posted by Stranger Things on Петак, 20. новембар 2020.

Serija 'Stranger things' predstavlja omaž filmskim hitovima iz osamdesetih godina prošlog veka u naučnofantastičnom i horor žanru.

Da li je odlazak u Ameriku 'fatalna odluka' ili pametan potez?

Kako je jesenas rekao u ekskluzivnom intervjuu za naš portal, kada je odlazio u Ameriku, na to nije gledao kao na “fatalnu odluku”.

Na to gledam kao na neku šansu, kao na neko uzbuđenje koje sam sebi zadao, novi izazov u smislu svog glumačkog posla. Ali pošto teško podnosim razdvojenost od porodice, odlučio sam da i njih povedem sa sobom. Supruga će takođe moći da radi, a deca su se već dobro uklopila u novu sredinu – ispričao je glumac.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Nikola Djuricko (@nikoladjuricko)

Život i rad u Americi vidi kao veliku i uzbudljivu avantura za sebe i svoju porodicu:

Nisam ja otišao iz Srbije, to zvuči fatalno, a stvari zaista nisu takve. Ja ću uvek raditi i stvarati i u Srbiji, ali Amerika je ogromno tržište i planiram baš u Los Anđelesu da se usavršavam. Ovo je grad koji godišnje ima 300 sunčanih dana i najveće TV i filmske studije, a ja sam glumac. 

Nostalgija je neminovnost kada posle toliko vremena napustite sve zarad karijere!

Nikola Đuričko koga su mnogi doživljavali kao tipičnog predstavnika urbanog Beograda u jednom od nedavnih intervjua za domaće medije otkrio je da mu je napuštanje Beograda i Srbije teško palo.

- Nostalgičan sam pri pomisli na moje drugove koji nisu više sa nama. Nostalgičan sam za devojkama koje su se odselile u beli svet. Mislim da svi gajimo sentimentalna osećanja za nekim lepšim vremenima. – rekao je svojevremeno i istakao da mu je žao što njegovi naslednici neće upoznati Beograd, te lakoću života koju donosi naša prestonica.

Pročitajte i: Uspeh u Holivudu: Nikola Đuričko dobio ulogu u Netfliksovoj seriji 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Nikola Djuricko (@nikoladjuricko)

- Krivo mi je što neće upoznati lakoću života koju je Beograd nekad imao. U mom sećanju Beograd je uvek bio dovoljno veliki da vas sakrije ako to želite, a istovremeno dovoljno mali da lako možete da sretnete poznanike ili prijatelje i sa njima se “uvalite” na neku žurku. - Zaključio je Nikola Đuričko.