Susret s njim potpuno je promenio njen život - Opra Vinfri je ovo želela više od svega!

Autor:

22.12.2020 13:30

Foto:

Foto:Jedna od najpoznatijih televizijskih voditeljki Opra Vinfri prisetlia se, za nju događaja od izuzetne važnosti, kojim se upisala u istoriju filma.

Pre 35 godina, u decembru 1985. godine, premijerno je prikazan film čuvenog reditelja Stivena Spilberga 'Boja Purpura', a Opra je u njemu odglumila svoju debitantsku ulogu, te svojim neverovatnim nastupom zaslužila nominaciju za prestižnog Oskara. Pomenuti film bio je nominovan ukupno 11 puta za prestižnu nagradu, međutim, nije osvojio ni jedan - ovakav razvoj događaja izazvao je velike kontraverze prilikom dodele nagrada.

A iako su Opra i njene kolege koje su učestvovale u stvaranju ovog remek dela ostale uskraćene za odlikovanje, njihov rad ostavio je neizbrisiv trag, te je postao deo legende. Nedavno se za svetske medije Opra prisetila događaja koji su pratili snimanje njenog prvog, jubilarnog filma.

- Ništa u životu nisam htela toliko kao da učestvujem u tom filmu. Kad sam prvi put pročitala knjigu, kupila sam više primeraka i poklanjala ih ljudima. Svima sam govorila da želim da glumim u tom filmu. Jednog sudbonosnog jutra, srela sam se s Kvinsijem Džounsom, a on mi je rekao da bih trebala da odem na audiciju. Ostalo je istorija - napisala je Opra uz kratak isečak iz filma.

Pročitajte i Opra Vinfri donirala deset miliona dolara

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Oprah (@oprah)

Film je urađen na osnovu istoimenog romana iz 1982. godine, autorke Alis Valker koja je za njega dobila i Pulicerovu nagradu. U filmu se radnja odvija oko devojčice tamne puti koja se bori kako bi pronašla svoj indentitet ali i pobegla od bolnih sećanja na dane kada je bila zlostavljana od strane svog oca.

Osim ogromnog komenrcijalnog uspeha koji je film ostvario, zaradivši blizu 142 miliona dolara, apsolutno svi kritičari bili su oduševljeni ostvarenjem, pohvale su stizale na račun glume, režije, scenarija, muzike i produkcije. Pored Opre u filmu su se pojavili i Vupi Goldberg, Deni Glover, Desreta Džekson, Margaret Ajveri, Re Daun Čong, Vilard Pug i Adolf Cezar.

Boja Purpura predstavlja jedan od klasika tog vremena, a ukoliko do sada niste imali prilike da ga pogledate, toplo vam preporučujemo da svoje slobodno vreme provedete kraj malih ekrana uživajući uz ovaj film.