Miloš Teodosić: Rođenje kćerke sigurno je bio najlepši osećaj u mom životu

Autor:

16.03.2019 21:54

Foto: Izvor:Vladan Tegeltija, Foto:Dušan Milenković/ Jakov Simović/ Marko Metlaš/ Guliver, Getty images/ Instagram

Foto: Izvor:Vladan Tegeltija, Foto:Dušan Milenković/ Jakov Simović/ Marko Metlaš/ Guliver, Getty images/ InstagramKapiten košarkaške reprezentacije Srbije prvi put javno govori o rođenju kćerke Petre, kako provodi vreme sa suprugom Jelisavetom Orašanin u Los Anđelesu, životu u Americi i planovima za budućnost

Pošto je pomogao reprezentaciji Srbije da se kvalifikuje na Svetsko prvenstvo u Kini, Miloš Teodosić (32) otputovao je u Ameriku kako bi bio uz suprugu Jelisavetu Orašanin i tek rođenu kćerku Petru. U životu poznatog košarkaša mnogo toga se promenilo u poslednjih nekoliko nedelja. Osim što je prvi put postao tata, raskinuo je saradnju sa Los Anđeles klipersima u kojima je proveo poslednju godinu i po.

Jelisaveta Orašanin i Miloš Teodosić: Petrin ulazak u visoko društvo

Sećam se priče jednog bivšeg reprezentativca kako je počeo da se plaši letenja avionom onog trenutka kada je dobio prvo dete. Da li su vas promenili ženidba i rođenje kćerke?
- Nemam takav problem, plašio sam se letenja avionom i pre toga. Verujem da za svakog čoveka činjenica da je postao otac ima veliko značenje. Takav je slučaj i sa mnom. Iskreno, još se privikavam na tu ulogu. Rođenje kćerke sigurno je bio najlepši osećaj u mom životu. Oni ljudi koji su to doživeli znaju o čemu govorim. Ostaje mi još mesec-dva da se adaptiram. Nisam razmišljao da li će me očinstvo promeniti, ali vrlo moguće da hoće.

Da li će vam biti neobično da provodite dane s Jelisavetom i Petrom? Hoće li njima biti čudno da ste pored njih kada se probude, s obzirom na to da ste poslednjih desetak dana, u periodu neposredno pošto ste postali otac, bili s reprezentacijom Srbije?
- Nadam se da im neću dosaditi i da ću se brzo navići na to da ne moram rano da ustajem.

Nasmejana mama Jelisaveta Orašanin: Prve slike sa ćerkicom Petrom (foto)

Najavili ste da posle raskida saradnje s Klipersima nećete igrati u nekom drugom klubu do kraja sezone. Kako nameravate da provedete naredne nedelje i mesece?

- Ostaću još u Americi. Odvojiću vreme za odmor, porodicu i uživanje u Los Anđelesu. Mislim da sam zaslužio malo odmora. Planiram da treniram, da radim na svom telu. Ostalo je još mesec dana do kraja regularnog dela sezone u NBA ligi i nije mi se odlazilo na tako kratak period u neki drugi klub. Kako nisam najspremniji, odbio sam mogućnost da se odmah priključim nekom evroligaškom klubu. Nijedan klub nije mi ponudio višegodišnju saradnju, tako da nisam pogrešio. Nadam da ću imati reprezentativne pripreme kako bih se što bolje spremio za narednu sezonu.

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Miloš Teodosić (@milosteodosic4) дана 25. Јун 2018. у 5:19 PDT

Koliko se promenio Miloš Teodosić u poslednjih deset-petnaest godina?
- Dosta toga se promenilo. Sazreo sam, kako na košarkaškom, tako i na privatnom polju. Iza mene je lepih godinu i po u Americi, novo i poučno iskustvo. Donekle sam zadovoljan kako se to sve odvijalo.

Jelisavetini prijatelji i kolege slavili: Dobro nam došla, Petra! (foto)

Do pre osamnaest meseci mnogi su vas svrstavali uz Dalipagića i Bodirogu, uz asove koji nisu zaigrali u NBA. Kajete li se zbog odlaska u Ameriku?
- Ne mislim da sam pogrešio, jer moja želja je bila da vidim kako to sve tamo izgleda. Posle godinu i po shvatio sam da mi evropska košarka mnogo više leži. Ne bih zatvarao vrata ostanku u NBA, ali je ipak veća verovatnoća da ću se vratiti u Evropu.

Jelisaveta Orašanin i Miloš Teodosić: Neobična čestitka Ane Divac srećnim roditeljima

Kakav je život NBA igrača mimo terena? Koliko se razlikuje u odnosu na život košarkaša u Atini, Moskvi ili Beogradu?
- Generalno, tamo se akcenat stavlja na individualni trening. Imaš mnogo više slobodnog vremena. Ne mogu da kažem da se manje trenira, ali je intenzitet tih napora daleko niži nego u Evropi. Razlog tome je veliki broj utakmica koji svaki tim odigra. Drugačiji je sistem rada od onoga na koji smo mi navikli na Starom kontinentu. Los Anđeles je sjajan grad, a bio sam te sreće da sam živeo i u Atini i u Moskvi, pa da imam sa čim da ga uporedim. Zbog iskustva s Moskvom prvo što gledam kod biranja novog grada za život i rad jeste vreme. U Los Anđelesu u rasponu od pola sata možeš da se kupaš i da skijaš. Postoji mnogo mogućnosti. Lako je privići se na lepo. Uživam tamo.

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Miloš Teodosić (@milosteodosic4) дана 11. Дец 2017. у 10:34 PST

Ponosna mama Jelisaveta Orašanin: Priželjkivala sina, stigla Petra

Poznavaoci prilika kažu da su utisci iz NBA potpuno drugačiji u odnosu na to u kom gradu igraš?
- Veliki gradovi, baš zbog toga što ti pružaju mnoštvo mogućnosti, mogu da ti odvuku pažnju s košarke. Dok manji, poput Sakramenta, nemaju previše opcija šta da radiš van terena, zbog čega si više fokusiran na košarku. Opet, sigurno mi je draže što sam živeo u Los Anđelesu nego u Sakramentu.