Ivan Ivanović: Nema više moje Danke

Autor:

22.07.2019 11:20

Foto:

Foto:



Posle smrti čuvene spikerke Televizije Beograd, voditelj i novinar Ivan Ivanović govori o detaljima njihovog desetogodišnjeg nežnog prijateljstva koje se najčešće odvijalo tamo gde je i započeto: u kafani

Vest o tome da nas je napustila Danka Novović (76) rastužila je one koji su je poznavali i voleli, ali i sve kojima je, kao voditelj Dnevnika duže od 40 godina, bila redovan gost u domovima širom bivše Jugoslavije. Žena koja je zauzela značajno mesto u istoriji Televizije Beograd obeležila je čitavo jedno vreme svojom pojavom - otmenim držanjem, savršenom dikcijom i bojom glasa. Na spisku ožalošćenih prijatelja nalazi se Ivan Ivanović (43), voditelj koji se sa Dankom družio više od decenije i koji ju je, kad joj je bilo najpotrebnije, uposlio kao spikerku u “Vestima iz budućnosti” u okviru emisije “Veče sa Ivanom Ivanovićem”. Bio je jedan od retkih koji je znao da Danka boluje od teške bolesti i sa malom grupom “kafanskih” prijatelja ostao je uz nju do samog kraja.

- Jednako kao što je bila najveća u poslu kojim se bavila, tako je izvan njega bila veliki čovek. Kad ona uđe u prostoriju - sve se odjednom upali. Kao da je nosila sa sobom svetiljku pozitivne energije i činila da svi oko nje postanu bolje raspoloženi.

Nastavak teksta pročitajte u novom broju magazina “Gloria” koji je u prodaji od 22. jula!