Biljana i Janko Tipsarević: Slatke priče o proširenju porodice

Autor: Maja Gašić

31.08.2019 20:30

Foto: Izvor:Gloria magazin/Jelena Milinčić, Foto:Alehandro Brueta

Foto: Izvor:Gloria magazin/Jelena Milinčić, Foto:Alehandro BruetaDok su boravili na jednomesečnom odmoru u Latinskoj Americi i proslavljali devetu godišnjicu braka, Biljana i Janko Tipsarević su u pauzama ronjenja i uživanja u predivnoj prirodi sanjarili o budućnosti čvrsto rešeni da kćerki Emili podare sestru ili brata

Slaveći ljubav i zajedništvo, Biljana (36) i Janko (35) Tipsarević svakog leta obeležavaju godišnjicu braka dobro isplaniranim putovanjem, najčešće na neku udaljenu, atraktivnu destinaciju. Tako su u drugoj polovini jula i prvoj polovini avgusta u Latinskoj Americi proslavili devet godina bračne sreće. Tokom boravka na peščanim plažama iza kojih se pružaju morska prostranstva tirkizne boje razgovarali su o budućnosti u kojoj žele da petogodišnjoj kćerki Emili podare sestru ili brata.

- Voleli bismo da imamo veću porodicu, jer smo i sami odrastali uz sestre i braću. Nema većeg bogatstva i sreće od toga, to su vam istinski prijatelji, najčvršći oslonac, ljudi koji vas poznaju najbolje na svetu. Želimo da to ima i Emili u svom životu - priznaje Biljana.

I na dan jubileja, pre nego što su se uputili u istraživanje Kolumbije i Meksika, nisu bili u Srbiji.

- Godišnjicu braka smo obeležili malom proslavom sa prijateljima iz teniskog sveta, jer smo tada svi zajedno bili u Londonu zbog grend slem turnira. Datum naše godišnjice se uvek poklopi sa nekim turnirom ili kratkim odmorom koji imamo posle Vimbldona - kaže Janko.

Tipsarevići se trude da svaku godišnjicu braka provedu na nekom drugom meridijanu.

- Nas dvoje smo danas veoma sličnih interesovanja, a kad je reč o putovanjima, ukusi nam se podudaraju u svim segmentima - objašnjava Biljana. - U zavisnosti od destinacije i od toga koliko nam je turbulentan i naporan bio period pre odmora, odlučujemo se da ga provedemo aktivno ili pasivno. Na kraju godine je to odlazak na neku egzotičnu destinaciju gde smo maksimalno posvećeni jedno drugom i tad se potpuno isključujemo iz svih tekućih obaveza, tražimo samo mir i relaksaciju. A kad obilazimo nova mesta, kao sad, tad smo istraživači koji žele da se upoznaju sa svim detaljima zemlje u kojoj borave.

Nastavak teksta na sledećoj strani...

PRAVAC ZOOLOŠKI VRT

Dizajnerka je srećna što se njihova kćerka od malih nogu susreće sa različitim kulturama, narodima i njihovim tradicijama.

- Kada putujemo sa Emili, uvek je sve podređeno njoj. Trudimo se da svaki dan organizujemo tako da ona doživi nešto novo, da stekne neko drugačije iskustvo. Trenutno je u fazi kad više od svega voli životinje, tako da gde god da smo prvo saznamo gde se nalaze zoološki vrt ili akvarijum, kako bi mogla da gleda razne životinje, delfine i ribice.

Ljubitelji su vodenih sportova.

- Janko i ja ronimo. Imamo dozvole i položene kurseve za ronjenje. To je aktivnost u kojoj oboje neizmerno uživamo. Janko inače trenira svakog dana, bez obzira na to što smo na odmoru. Teretana, tenis i još poneki sport neizostavan su deo njegove dnevne rutine, a ja mu se ponekad pridružim, mada se češće odlučim za čitanje knjige ili crtanje.

Premda se u njihovoj kući najčešće ori smeh od šala koje zbijaju, njih dvoje mogu satima da pričaju. Lako i brzo se o svemu dogovore, a imaju identične poglede po pitanju zajedničke budućnosti.

- Ni Janko ni ja nismo romantični, kod nas gotovo nikad nema gestova ili izjava ljubavi. Volimo da se šalimo i zasmejavamo, to je za nas romantika. Kada smo na odmoru, bez obaveza i stalnih telefonskih poziva, normalno je da se još više opustimo. Tada razgovarmo o budućnosti, pravimo planove i sanjarimo.

Iako su rođeni u razmaku od dve nedelje, Janko 22. juna, a Biljana 6. jula, retko zajedno proslavljaju rođendane.

- Ove godine ih nismo ni slavili, Janko je bio na turniru za svoj, a ja sam se na svoj rođendan vraćala u Srbiju, gde me je već sledećeg dana čekalo mnogo posla. To veče sam provela sa Emili i mojom mamom, koja mi je tradicionalno napravila omiljenu plazma tortu, njena je najbolja na svetu. Ni Janko ni ja ne pridajemo previše značaja svojim rođendanima, ne pravimo od toga veliku feštu, ali volimo proslave. Prijatelje najčešće okupimo za godišnjicu braka. Ako su svi tu, organizujemo večeru. Tad jedno drugom obavezno poželimo dobro zdravlje i to da zauvek budemo srećni i zahvalni za sve što nam je u životu lepo, za sve ono čemu su nas godine naučile i što su nam donele.

Nastavak teksta na sledećoj strani...

ZAJEDNIČKI NAPREDAK

Odrastajući uz Biljanu, koja je i dan-danas njegov najvatreniji navijač na tribinama ali i van njih, Janko je stasavao i kao muškarac. Svojim najvećim uspehom smatra to što se dve njegove najdraže žene kraj njega osećaju sigurno i voljeno.

- Tokom proteklih 14 godina Biljana i ja smo zajedno sazrevali i prolazili kroz velika životna iskušenja. Mnogo toga smo naučili jedno od drugog i uz međusobnu podršku menjali ono što možda nije bilo dobro, a usvajali ono što nas je učinilo boljim osobama.

Nedavno je Janko najavio da se povlači iz profesionalnog tenisa, a poslednjih godina se posvetio razvijanju svoje teniske akademije. U vezi sa njom, ali i svojom karijerom, ima velike planove.

- Zasad smo otvorili teniske akademije na nekoliko lokacija, a cilj nam je širenje na međunarodno tržište. Uskoro počinje sa radom predstavništvo u Kankunu - Meksiko je veliki izazov. Izuzetno zadovoljstvo pričinjava mi menadžerski posao jer imamo mnogo talentovanih igrača. Iz naše zemlje potekli su teniseri koji pišu istoriju belog sporta i nastojaćemo da idemo tim putem. Želim da presem svoje iskustvo i znanje na druge, tenis je moj način života, to nije samo posao. I kad sam na odmoru, nema stajanja. Trudim se da, pored vremena koje provodim sa porodicom, na dnevnom nivou ispratim sve poslove koje razvijamo.

Mada je bila na dugačkom odmoru, Biljana je sve vreme radila na novoj kolekciji svog brenda.

- U mom poslu nikad ne može da se napravi neka velika pauza. Nova kolekcija je u izradi, a otkad modele izvozimo u inostranstvo, u nekoliko koncept storova u Italiji i Dohi na primer, trudim se da održim korak sa svetskim trendovima. I zato moja putovanja nikad nisu isključivo radi odmora ili turističkih obilazaka, ona za mene predstavljaju veliki izvor inspiracije. Mislim da je to slučaj sa svakom kreativnom osobom - nužno je da umetnost na koju nailazite, tradicija sa kojom se susrećete, nova muzika, arhitektura ali i istorija donesu neke nove uvide i ideje.

Maja Gašić

Autor