Dušica Spasić: Na meti progonitelja

Autor: Svetlana Stojaković

12.01.2018 16:41

Foto:

Foto:Zgodna voditeljka Jutarnjeg programa RTS-a, kao i još nekoliko njenih koleginica, dobijala je poruke od nepoznatog muškarca koji je predstavljajući se kao njena prijateljica pokušavao da ugovori sastanke u restoranima i kafićima

Voditeljke RTS-a, među kojima Kristina Radenković, Marija Veljković, Milica Gacin, Dušica Spasić, Dragana Kosjerina, kao i pojedine spikerke “Dnevnika”, našle su se na meti progonitelja koji ih je mesec dana neprestano kontaktirao sa viber naloga koji je napravio na ime njihove koleginice Olivere Jovićević.

- Ja sam dobila samo nekoliko poruka, za razliku od ostalih, tako da iskreno nemam šta ni da kažem. Pre otprilike dva meseca tražio mi je broj telefona koleginice. Nisam mu ga dala, i to je sve. Predstavio se kao Olivera Jovićević - rekla je za Gloriju voditeljka Jutarnjeg programa RTS-a Dušica Spasić.

Dušica Spasić: Jutarnji program gastro štreberke

Gotovo svakodnevno nepoznati muškarac im je sa krivotvorenog naloga slao poruke u kojima je tražio brojeve telefona nekih njihovih koleginica, pozivao ih na piće i tražio da se sastanu, da odu na ručak ili večeru. Poznatim TV licima u početku ništa nije bilo sumnjivo. Mislile su da je zaista reč o Oliveri. Tek kada je jedna od njih kroz razgovor rekla drugoj da joj Olivera bukvalno dosađuje s porukama da se vide, pomislile su da tu nešto nije u redu.

Kristina Radenković o braku: Ja sam dete razvedenih roditelja, papir mi ne znači mnogo

Poruke nisu bile lascivne prirode, te im ništa drugo nije budilo sumnju. Međutim, kada je “lažna Olivera” jednoj od voditeljki zatražila kontakt novinarke Televizije Prva, shvatile su da nešto definitivno nije kako treba. Razmenile su među sobom informacije i potvrdile da iza poruka definitivno ne stoji Olivera Jovićević.

NADNICA ZA STRAH

Tada su o svemu obavestile policiju. Neke od njih bile su toliko preplašene da su tražile policijsku zaštitu. Srećom, progonitelj je brzo otkriven. Uhapšen je 13. decembra, posle čega je i policija saopštila da je osumnjičeni u cilju fizičkog približavanja upućivao poruke novinarkama, tražio od njih kontakte drugih novinarki i pozivao ih na sastanak. Nakon zadržavanja od 48 sati Viši sud u Beogradu odredio mu je pritvor do trideset dana zbog postojanja osobitih okolnosti koje ukazuju da će u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično delo.

Dragana Kosjerina: Moja pravila za zdrav život

Kad je slučaj razotkriven, sve osobe kojima je uhapšeni muškarac pisao dale su iskaz, a njihovi telefoni su pregledani kako bi se izvukle sve poruke. Policija je prilikom pretresa stana i drugih prostorija osumnjičenog pronašla telefon, SIM kartice i drugu računarsku opremu za koju se sumnja da je korišćena za izvršenje ovog krivičnog dela. On je na saslušanju pokušao da se opravda time da nije imao nameru da voditeljke seksualno uznemirava, već da ih ubedi da promene programsku šemu. Takođe je priznao da je predstavljajući se kao Olivera Jovićević sa lažnog naloga njenim koleginicama slao poruke i ugovarao sastanke. Kada bi novinarke došle na zakazano mesto i videle da ih ne čeka Olivera, već nepoznati muškarac, on im se predstavljao kao pilot.

Marija Veljković Milovanović: Uživajte u životu, budite pozitivni, jer nezadovoljna osoba ni sebi nije lepa

Olivera Jovićević nije želela da komentariše ovaj slučaj, sa obrazloženjem da je istraga u toku. Slično je reagovala i Kristina Radenković kad smo je pozvali.

- Istraga je u toku, te ne bih davala izjave. Hvala na razumevanju - kratko je rekla Kristina.