Anđela Jovanović i Branka Pujić u novoj "Gloriji": Naše porodične tajne

Autor:

23.01.2018 09:31

Foto:

Foto:Pošto su naučile lekcije o praštanju i razumevanju drugih, za majku i kćerku, naše popularne glumice, najdragoceniji su momenti koje provode zajedno, što posebno dolazi do izražaja poslednjih meseci otkako žive na različitim adresama

Majka i kćerka, glumice Anđela Jovanović (24) i Branka Pujić (54) imaju mnogo različitih osobina, ali u životno bitnim segmentima apsolutno se poklapaju. Potpuno su posvećene profesiji, ne porede se sa drugima, pa čak ni međusobno, zajednička im je i želja za konstantnim usavršavanjem, obe vole muziku i jednog Dragana. Reč je, naravno, o glumcu Draganu Jovanoviću (52), Brankinom suprugu i Anđelinom tati. Obe sviraju klavir i plene izgledom, i otkrivaju da su najsetnije u januaru.

Anđela: Tada sam malo tužna jer razmišljam o prolaznosti, ljudima koji više nisu sa nama. Ali, istovremeno, u tom periodu slavlja volim da budem s porodicom i prijateljima. Što sam starija, sve sam svesnija koliko je važno da smo bliski. I zdravi. Lepo mi je i kad sam ušuškana u svom stanu, dok čitam knjigu ili slušam džez.

Branka: U januaru uvek pomislim završena je jedna etapa, počinje nova, i pitam se jesam li stvarno prošle godine radila šta sam želela ili sam bila navođena nekim vrtlogom u koji uđeš hteo to ili ne. Pokušavam da sagledam šta je moja tačka sreće, ono što istinski želim, a ne ono što se očekuje od mene. Protivteža setnim mislima je tango. Plešem od šest do osam gotovo svakog dana sa profesorom Mišom Plavšićem. On me je i uveo u tu čarobnu igru, ima svoju grupu sa kojom vežba, i to su sve ljudi koji nisu iz moje struke, različitih godišta i zanimanja. To je nešto potpuno drugačije od mog uobičajenog okruženja i rada, moj reset od svega. Kad plešem tango, ne mislim ni na šta.

Ostatak teksta pročitajte u novom broju magazina “Gloria” koji je u prodaji od 22. januara!

Maja Gašić

Autor