Bivša supruga optužuje Gerija Oldmana: Oduzeo mi je decu i upropastio život

Autor:

04.02.2018 18:00

Foto:

Foto:



Donja Fjorentino (50) bivši je model i treća bivša supruga glumca Gerija Oldmana (59). Poznati glumac je ove godine favorit za osvajanje nagrade Oskar za najbolju mušku ulogu u filmu "Darkest Hour". U filmu glumi jednog od najzaslužnijih ljudi za pobedu savezničkih snaga u Drugom svetskom ratu, tadašnjeg premijera Vinstona Čerčila. Međutim, čini se da su teški trenuci snašli i samog glumca, jer uloga Čerčila možda mu donese Oskara, ali ono što ga povezuje s premijerom je ljubav prema alkoholu, za koju Donja tvrdi da je rasturila njihov brak i učinila ga užasnim mužem.

Geri Oldman se oženio peti put: Nisam ponosan na svoje ljubavne brodolome, ali učim iz grešaka

Oldmanova bivša supruga tvrdi kako je brak s glumcem, koji otvoreno priča o borbi s alkoholizmom, bio kao noćna mora. Kaže da je s njim prošla kroz pakao, a navela je da ju je glumac tukao telefonom dok je u rukama držala njihovog sina. Ona tvrdi da je Oldman bio užasan suprug, koji bi hiljade dolara trošio na alkohol, drogu i prostitutke, zanemarivajući pritom svoju porodicu. Glumac je sve optužbe odbacio, rekavši da je Donja uništila njihov brak jer nije mogla kontrolisati svoju zavisnost o tabletama i alkoholu.

Sve ove optužbe Donja je iznela na sudu, tokom bitke za starateljstvo za njihova dva sina, ali sud je presudio u korist Oldmana i dodelio mu puno starateljstvo.

Od razvoda je Oldmanova karijera krenula uzlaznom linijom, počevši s ulogom Sirijus Bleka u filmovima o Hariju Poteru i Betmenu, a ostvario je druge zapažene uloge. Njegova bivša supruga kaže kako je sad odlučila da progovori o njihovom problematičnom braku, jer želi da ceo svet zna kakav je Oldman zapravo čovek. On je za nju "čovek koji je fizički i psihički maltretirao, a onda svoju slavu, novac i uticaj iskoristio kako bi joj preoteo starateljstvo nad sinovima".

-Ukrao mi je decu i upropastio život. Istina mora izaći na videlo. Želela bih da Geri preuzme odgovornost za svoje postupke. Hoće li to učiniti? Ko zna? Oduvek je sve demantovao- kazala je Donja za Daily Mail.

Glumac na sve spreman: Božićni poklon Gerija Oldmana (foto)

Par se, inače, upoznao na terapiji za pomoć alkoholičarima, a ona tada već nije pila tri godine. Venčali su se vrlo brzo, nakon samo četiri meseca veze, a ubrzo su dobili i prvog sina Gulivera.

-Ne želim da ga povredim. Zapravo, želim mu dobro. On je izvrstan glumac i u potpunosti zaslužuje Oskara. Ali kada vas nominuju za prestižnu nagradu, morate odgovarati i višim standardima - dodala je Fjorentino.

Oldman još nije komentarisao izjave svoje bivše supruge.