Marijana Mićić: Suze su lekovite kao i smeh, a patnja sreću udvostručuje

Autor:

10.02.2018 11:38

Foto:

Foto:



Osim što je doživela mnogo lepih trenutaka, glumica i voditeljka je tokom petogodišnje veze s producentom Milošem shvatila da venčani list nije neophodan za pravu ljubav

Iako joj porodica i prijatelji konstantno postavljaju pitanje kada će se udati, jer je sa svojim izabranikom, producentom Milošem Marjanovićem, pet godina u vezi, glumica i voditeljka Marijana Mićić (34) otkriva da se ona oseća kao da je već u braku. Čvrst odnos koji je izgradila sa partnerom zasniva se na međusobnim kompromisima i razumevanju.

Marijana Mićić: Ljubav je najslađa uz poljupce i pivo

- Ni meni ni mom dečku Milošu venčani list ništa ne znači, osim što ćemo se isto prezivati od trenutka njegovog potpisivanja. Često kažem da sam ja već u braku samo nemam papir da to i dokažem. Ali ovo što živim jeste brak. Moja definicija supruga je sledeća: da imam muškarca pored sebe koji je pre svega moj najbolji drug, oslonac, rame za plakanje kada treba, moja najveća podrška i neko ko me kao čovek nikada neće razočarati.

Pet godina ste zajedno. Kako čuvate ljubav?

- U partnerskom odnosu nebitno je da li neko voli da gaji cveće, a neko da gleda filmove. Čini mi se da se ni po čemu ne razlikujemo od drugih parova. I u našoj vezi, kao i u svakoj drugoj, postoje kompromisi. Zar ih ne pravimo u svim sferama života? U vezi je važno odrediti prioritete, jer na kraju ispada da je svako kovač svoje sreće i da svako za sebe odlučuje koliko želi da se da, da se menja kroz odnos, da se za njega žrtvuje.

Šta ste novo naučili o sebi iz veze s Milošem?

- Iz svake veze sam nešto naučila, bilo bi glupo da je drugačije. Najdragocenije saznanje koje sam stekla jeste da se u odnosu dvoje ljudi ništa ne podrazumeva. To je stalna borba, u najpozitivnijem smislu te reči. Borba u kojoj ne bi trebalo da postoji pobednik. Pobednici su svi koji neguju odnos i uspeju da sačuvaju ljubav.

Gde vidite sebe za deset godina?

- Ne planiram ništa. Kada ustanem ujutru, osmislim samo šta ću tog dana raditi i tu se sve moje planiranje završava. Ako bih sada pronašla neki svoj intervju od pre 10 godina u kom mi je postavljeno isto ovo pitanje, iz odgovora bi vam bilo jasno zašto više ništa ne planiram i ne vidim dalje od sutra. Niko ne može predvideti šta će biti, važno mi je samo da sutrašnji dan bude onakav kako sam ga zamislila.

Izjavili ste da ste ostavili pušenje jer želite da vaše dete odmalena raste u zdravom okruženju. Da li to znači da razmišljate o bebi?

- Želim da imam decu jednog dana i mislim da bi najbolje bilo da ona rastu u zdravom okruženju. Verujem da su roditelji model na koji se deca svesno ili nesvesno ugledaju.

Koliko se vaš odnos prema deci promenio otkad vodite emisiju “Pinkove zvezdice”?

- Nije uopšte. Volim decu, jedna od prvih emisija koju sam radila bila je dečja “Bunga banga re”. Iako je ljubav prema mališanima ista, ja sam se promenila u poslednje četiri godine koliko vodim “Zvezdice”. Postala sam mirnija i staloženija jer je energija koju od njih dobijam na snimanjima neprocenjiva.

Jeste li emotivni?

- Veoma. Mislim da ne prođe dan da ne pustim suzu. Rasplačem se kada vidim baku ili deku na pešačkom kako čekaju da pređu ulicu a niko neće da ih propusti. Nemam problem s plakanjem i smatram da i suze mogu biti lekovite koliko i smeh. Patnja udvostručuje sreću.

A šta vam najbrše izmami osmeh?

- Jednako lako se rasplačem i nasmejem. Osmeh mi izmami sunčan dan, lepa pesma na radiju ili moj pas Đura koji mi skida papuče s nogu kad hoće napolje.