Vesna de Vinča

Za njim Vesna de Vinča 26 godina nosi crninu, pala je u nesvest kada su ga sahranjivali (foto)

Autor:

14.05.2024 21:37

Foto: Boško Karanović

Foto: Boško Karanović

Muž Vesne de Vinče bio je ovaj ugledni novinarVesna de Vinča, novinarka, književnica i producentkinja, iza sebe ima dva braka. Oba puta privukli su je muškarci koji su se bavili istom profesijom.

Sa prvim suprugom Milanom Langom bila je sedam godina u braku, dok je drugi, Predrag Vitas, bez ikakve dileme bio njena srodna duša.

Boško Karanović

 

Ugledni novinar i urednik Informativnog programa Televizije Beograd preminuo je 1998. nakon borbe sa karcinomom, a Vesna je ostala udovica u 41. godini i više se nije udavala.

Voljenog supruga nikada nije prebolela i već više od četvrt veka ne skida crninu.

Boško Karanović

 

- Crno sam počela da nosim kao udovica. Sudbinu sam pretvorila u svoj stil - otkrila je jednom.

Muž Vesne de Vinče bio je njena zvezda vodilja

O danima ljubavi i sreće danas svedoče fotografije iz porodičnog albuma, pre svega romantična slika na kojoj Predrag posle venčanja nosi Vesnu u naručju.

Privatna Arhiva

 

- Bio je najlepši čovek u bivšoj Jugoslaviji, mnoge su u njega bile zaljubljene. Imao je te divne, plave oči kojima me je osvojio, kao iz vikend ljubavnog romana. Bio mi je učitelj, ljubav, sve.

- Predrag je bio anđeo. Bila je to dobra ljubav, puna strasti, stvaranja, smejanja, bezrezervne podrške. Takvu slobodu i poverenje niko nije imao.

Pročitajte Da li je moguće da je penzija Vesne de Vinče ovolika?

Vitas je bio vitez, uvek gospodin, čak i u ono vreme kad je bio „drug“. Pala sam u nesvest kada smo ga sahranjivali. Bila mi je čast što sam ga poznavala.

Youtube Screenshot

 

Muž Vesne de Vinče bio je „najlepši, apolonski građen, skoro dva metra visok”, pisao je HELLO!. Tako ga je poznata novinarka opisala jednom prilikom.

- Od očiju, stopala, do ruku, sve je bilo savršeno. A najlepši je bio iznutra. Blag. Samo jaki ljudi mogu biti tako blagi.

Ne znam ni sama kako sam pregurala Predragov odlazak. Sada se smešim kad pomislim na njega. Znam da je tu, sa mnom.

Komentari. (0)

Loading