Marko Nikolić u novoj "Gloriji": Želim da živim

Autor:

06.03.2018 10:50

Foto:

Foto:



Dramski umetnik, ljubimac nacije, čuveni Giga Moravac iz ‘Boljeg života’, morao je da promeni životne navike posle bliskog susreta s opakom bolešću, a iako iza sebe ima blistavu karijeru, danas ne dobija uloge na filmu i televiziji

Jedan od naših najvećih dramskih umetnika Marko Nikolić (71), nakon što se oporavio od ozbiljnog zdravstvenog problema s kojim se suočio pre tri godine, svoje stanje sada, pomalo u šali, poredi sa automobilom.

- Kada me neko pita kako sam, najlakše objasnim poredeći sebe sa automobilom, matorim po godini proizvodnje, mnogo voženim, dva-tri puta blaže i jednom jače udarenim. Ali taj automobil smo “ispeglali”, ofarbali, uradili veliki servis, pa teramo dalje, ali pažljivo. Moraš da paziš koji benzin sipaš, kojim uljima ga podmazuješ, kakve su elektroinstalacije, gledaš da ga ne izlažeš “šokovima”, redovno ga pregledaš i voziš po dobrim putevima. E tako ja pazim šta jedem, a uglavnom je to voće, povrće i riba, tek retko piletina. Ne gledam televiziju i ne čitam novine, uživam u prirodi, posmatram ono što se dešava u njoj i obavljam svoje obaveze, a svaki dan ih imam makar pet-šest. Prošetam psa Nidžu, odem na pijacu, spremim doručak i kafu za suprugu Dubravku, poplaćam račune i ponekad kuvam.

Ostatak intervjua sa Markom Nikolićem pročitajte u novom broju magazina “Gloria” koji je u prodaji od 5. marta!

Maja Gašić

Autor