Marko Nikolić u novoj "Gloriji": Prestao sam da pušim i pijem iz straha od smrti

Autor:

07.03.2018 11:41

Foto:

Foto:



Dramski umetnik, ljubimac nacije, čuveni Giga Moravac iz ‘Boljeg života’, morao je da promeni životne navike posle bliskog susreta s opakom bolešću

Jedan od naših najvećih dramskih umetnika Marko Nikolić (71), nakon što se oporavio od ozbiljnog zdravstvenog problema s kojim se suočio pre tri godine, bio je prinuđen da promeni životne navike, o čemu je otvoreno pričao u intervjuu za magazin "Gloria".

S pudlom Nidžom svakodnevno ide u duge šetnje

Jeste li prestali da pijete i pušite?

- Ne bih da lažno morališem i pričam kako sam prestao jer je štetno i nezdravo. Prestao sam iz straha. Straha od smrti. Kada sam pre tri godine saznao da imam teško oboljenje, odmah sam ostavio cigarete i alkohol. To je trenutak kada je čovek spreman da uradi sve samo da bude živ. Pušio sam od trinaeste, a pio od sedamnaeste godine. Počeo sam u gimnaziji sa vinjakom, kao student prešao sam na stomakliju, a posle na votku, pa opet na vinjak. Od kada sam kupio brod, a to je bilo pre petnaestak godina, uglavnom sam pio pivo. Ništa od toga mi sada ne nedostaje. Cigare mi se čak gade, a što se alkohola tiče, jedino leti ponekad poželim pivo, ali ga ne uzmem. Nisam od onih koji mogu da se zadrže samo na jednoj čaši. Da je tako, živeo bih sto dvadeset godina. Pošto tako ne umem, ne pijem uopšte.

Ostatak intervjua sa Markom Nikolićem pročitajte u novom broju magazina “Gloria” koji je u prodaji od 5. marta!

Maja Gašić

Autor