Princ Hari: Očajnički tražio ljubav

Autor:

17.04.2018 14:46

Foto:

Foto:



Pre nego što je na susretu ‘naslepo’ upoznao buduću suprugu Megan Markl mlađi unuk britanske kraljice Elizabete suočavao se sa velikim problemom - imao je sve, nekretnine, pare i moć, ali nikako nije uspevao da u običnoj situaciji upozna običnu devojku

U očekivanju 19. maja, kada je zakazano venčanje britanskog princa Harija (33) i američke glumice Megan Markl (36), Britaniju su preplavili najrazličitiji suveniri sa likovima mladenaca. Od šoljica za čaj do kišobrana i magneta za frižider. Ipak, izdvojila se jedna knjiga, upravo izašla. Autorka je Kejti Nikol, odranije poznata kao dobar poznavalac prilika u Bakingamskoj palati, a naslov je “Harry: Life, Loss and Love”. Kao što se vidi, posvećena je životu princa Harija, a prepuna je do sada nepoznatih detalja.

Krenimo od kraja: zaključak posle čitanja ove knjige jeste da je princ godinama očajnički tražio ljubav, pokušavao je da nađe devojku na sve moguće načine, ali to mu nije polazilo od ruke iz jednostavnog razloga - on nije običan čovek. Okružen u svakom trenutku gomilom tajnih agenata i novinara koji prate svaki njegov korak, Hari nikad nije mogao da izađe u klub, tamo upozna devojku koja mu se dopada i s njom stupi u vezu. Istina je da poseduje nekretnine koje se mere hiljadama kvadrata, okružen je slugama koje ispunjavaju svaku njegovu želju, ima karticu i pokriće u banci za svaki trošak koji napravi, ali za devojke je potrebno i nešto više od toga. Diskrecija, koju on nikad nije imao.

U očajanju je upoznao i buduću suprugu Megan Markl. Kad je već pomišljao da devojku nađe preko internet aplikacije Tinder, u pomoć mu je pristigla dobra vila. U liku Vajolet fon Vestenholc, kćerke barona Pirsa fon Vestenholca, bliskog prijatelja njegovog oca princa Čarlsa. Ona mu je organizovala sastanak “naslepo” sa Megan, a Hari je to prihvatio jer mu nije bilo prvi put. Ranije su mu jedan takav “blind date” ugovorile Kejt Midlton, njegova snaha, i bliska rođaka princeza Judženi.

- Vajolet je rekla da ima savršenu devojku za njega - piše u knjizi Kejti Nikol.

Sastanak je organizovan u julu 2016, a gospođica Fon Vestenholc, u to vreme PR direktorka u kompaniji Ralph Lauren, ukrstila je prste i čekala izveštaj. Princ nikad ranije nije čuo za Megan Markl, američku glumicu, niti za film “The League” i seriju “Suits” u kojima je igrala.

- Pitao sam Vajolet samo jedno: da li je zgodna? Kad sam ušao u sobu u kojoj je ona već sedela, rekao sam sebi: OK, hajde da odigramo i ovu igru - kaže Hari u upravo objavljenoj knjizi.

- Ja sam vrlo malo znala o njemu, ali nešto je “kliknulo” među nama - priznaje Megan.

Sledeći randevu bio je zakazan u klubu London’s Soho House, gde je Markus Anders, zajednički prijatelj Harija i Megan, radio kao savetnik. Par je popio bocu ohlađenog rozea i satima ćaskao. Prema Kejtinoj knjizi, princu je već tada bilo jasno da je upoznao posebnu osobu.

Za treći “dejt” Hari je rešio da impresionira svoju novu prijateljicu. Pozvao ju je da mu se pridruži na putovanju u njemu omiljenu Bocvanu, afričku državu koju je prvi put posetio 1997, neposredno posle tragične smrti njegove majke princeze Dajane. Hari je u Bocvani pokrovitelj projekta za spasavanje nosoroga, a na njegov poziv Megan je brzo odgovorila, naravno potvrdno, odmah spakovala kofere i dotrčala na aerodrom.

Sledeća tri meseca par se često viđao, a princ je koristio svoje uobičajene trikove: bio je obučen kao klošar i nosio je bejzbol kape. Mislio je da će mu to proći, ali nije. Izgleda da je presudan bio njihov zajednički boravak u Torontu prošle jeseni. Odseli su u trosobnom stanu koji je Megan koristila dok je snimala “Suits”. Međutim, paparaci su ih provalili, pa je ona predložila da pređu kod njene stilistkinje Džesike Malruni, kćerke bivšeg kanadskog premijera Brajana Malrunija. Hari je pristao, i - tu je bio “pečen”.

‘FIRMA’ VINDZOR

Hari i Čelsi

Poznata je Harijeva prethodna veza sa Čelsi Dejvi, rođenom u Zimbabveu. Kejti Nikol u svojoj knjizi svedoči da je princ sve do 2011. mislio da je ona prava devojka za njega, i patio je posle raskida. A onda je 2012. upoznao Kresidu Bonas, unuku Edvarda Kurzona, šestog erla od Haua. S njom je bio na zimovanju u Švajcarskoj i letovanju u Bocvani, a magazini su je već proglašavali novom britanskom princezom. Njihova veza je preživela čak i ludi vikend u avgustu 2012, kad je Hari bio u Las Vegasu i izazvao olimpijskog šampiona u plivanju Rajana Lohtija da se takmiče u bazenu goli, posle jedne partije bilijara. Međutim, to je veoma iznerviralo Kresidinu majku, koja je upravljala životom svoje kćerke, pa je devojka odbila da se pridruži Hariju u Memfisu, na venčanju jednog njegovog prijatelja. Princ je to iskoristio pa je imao kraće romanse sa hotelskom naslednicom Elizabet Vilson i prijateljicom iz mladosti Amandom Šepard. Sa ovom poslednjom je proveo pijanu noć plešući u Majamiju u jednom klubu, što mu Kresida nikad nije oprostila.

- Hari nije želeo da se njegova veza sa Kresidom okonča. Bio je zaljubljen u nju, i pokušavao je da joj se izvini, ali ona nije htela ni da čuje za to - navela je u knjizi Kejti Nikol.

Hari i Kresida

Kad je shvatio da je sve gotovo, a u nemogućnosti da upozna neku drugu normalnu devojku, princ se setio stare ljubavi - Čelsi Dejvi, koja je upravo bila raskinula sa juvelirom Čarlsom Gudom. Pozvao ju je da mu se pridruži u Kejptaunu, bio je to romantičan susret starih ljubavnika, ali Kejti piše da ništa više od toga nije moglo biti među njima.

- Čelsi jednostavno nije htela da bude deo “Firme”, kako je nazivan deo familije Vindzor koji su činili prinčevi Vilijam i Hari. Uz to, Hari je i dalje bio princ, a to nije bilo ono što je Čelsi želela, ona je htela kralja - tvrdi Nikolova.

Po povratku iz Južne Afrike princ je imao kratkotrajne romanse sa novinarkom Džulijet Label, britanskom glumicom Dženom Kolman, nutricionistkinjom Dženifer Medherst i groficom Natašom Hauard. Međutim, sve vreme je patio jer nije mogao kao svaki normalan mladić da upozna devojku koju želi. Sve dok nije upoznao Megan Markl.

- Čim ju je video, Hari je odmah shvatio da želi samo nju. Jednostavno, Megan je bila prava osoba u pravom trenutku - piše u Kejtinoj knjizi. - Ona je starija od njega, izgleda da je on baš to tražio, ženu sa iskustvom.

Posle objavljivanja knjige Kejti Nikol rekla je još i ovo:

- Moji izvori govore kako je princ Hari prilično nestrpljiv oko osnivanja porodice, želi to što pre nakon kraljevskog venčanja. On nikad nije skrivao činjenicu da žudi da dobije decu. I Megan se takođe odlično snalazi sa decom. Ima razvijene snažne majčinske instinkte, i bila je presrećna kad je upoznala Džordža i Šarlot, naslednike princa Vilijama i Kejt Midlton. Mislim da je ideja o deci bila najjača koja je spojila Harija i Megan.

Maja Gašić

Autor