Momčilo Otašević - budući tata: Neka bude prvo pa muško

Autor:

03.05.2018 20:40

Foto:

Foto:



Crnogorski glumac Momčilo Otašević (28) i hrvatska dramska umetnica, a uskoro i mama njihovog deteta Jelena Perčin (37), venčali su se pre dva dana u Dobroti, malenom mestu smeštenom u neposrednoj blizini Kotora.

Intimna ceremonija na obali mora: Venčali se Momčilo Otašević i Jelena Perčin (foto)

Kako je nedavno otkrio u razgovoru za "Gloriju",  Momčilo sebe smatra najsrećnijim čovekom na svetu otkako je saznao da njegova devojka Jelena  čeka bebu. U prvom intervjuu o tome kaže da ga vest da će uskoro postati otac nije našla nespremnog. Otkriva i da se sa lepom, devet godina starijom Jelenom upoznao pre pola decenije na setu “Zore dubrovačke”, a da su zajedno dve i po godine. Ljubav se rodila kad su se ponovo našli pred kamerama u seriji “Kud puklo da puklo”, gde ona igra zavodnicu Mirandu Žeravicu koja osvaja oženjenenog Damira, kog tumači Momčilo. Glumica je već bila u braku i sa ugostiteljem Kristijanom Babićem ima devetogodišnju kćerku Lotu.

Da li ste pomislili samo da bude prvo pa muško?

- Naravno, kako će biti drugačije? Ne mogu ja pobeći ni od sebe, ni od korena. Ali najvažnije mi je da dete bude živo i zdravo.

Kako ste se osećali kad ste saznali da ćete uskoro postati otac?

- Ne znam ni sam šta mi je sve prošlo kroz glavu u tom trenutku. Bio sam uzbuđen, srećan. Ma još sam presrećan.

Jeste li spremni za roditeljstvo?

- Čovek za to ne može biti nespreman. Ne znam, možda ima i takvih, ali ja sam odrastao u porodici koju čine majka, tata, sestra i ja, gde je najlepša stvar na svetu kad sve ide svojim tokom. Vaspitan sam tako da sam se morao radovati kad mi je Jelena saopštila da ćemo postati roditelji.

Da li ste već smislili ime?

- Nismo još. Verovatno ću to prepustiti Jeleni. Zasad razmišljam samo da sve bude kako treba. Da mi i ubuduće sve bude srećno, lepo, kao dosad što mi je u životu bilo.

Razmišljate li kako ćete vaspitavati dete?

- Ako mom detetu budem upola otac kakav je moj bio meni, biću sjajan. To bi bila moja definicija roditeljstva. Jer sa njim, kao i sa majkom, oduvek mogu otvoreno da pričam o svemu.

Kad ste se vas dvoje upoznali?

- Pre pet godina na setu “Zore dubrovačke”.

Jeste li tada počeli vezu?

- Nismo. Svako je otišao na svoju stranu, ja sam radio seriju “Budva na pjenu od mora” i film “Dečaci iz Ulice Marksa i Engelsa”, Jelena se vratila u Osijek, gde je bila član ansambla Hrvatskog narodnog kazališta. Zajedno smo dve i po godine.

Ljubav se rodila na snimanju serije “Kud puklo da puklo” 2015. godine?

- Da. Ali zaista ne bih više govorio o nama dvoma. Zbog nekih ranijih, ružnih iskustava sa medijima odlučio sam da o privatnom životu ne pričam, i od tada mi je lakše i lepše. Namera mi je da najintimnije detalje sačuvam za sebe. Pošto je Gloria kulturan časopis sa kojim imam divnu saradnju, prekršio sam pravilo i ispričao sam vam neke stvari. Verujte, ovo je moj jedini intervju na ovu temu. Do daljnjeg mogu da govorim samo o poslu.

Na koliko adresa trenutno živite?

- Na dve, mada Beograd često bude treća. Najviše vremena provodim u Zagrebu i na Cetinju, u Njegušima, gde je kuća mog dede. Po potrebi sam u Beogradu, gde igram u “Antigoni” i snimam seriju “Komšije”. Volim da kažem da sam tu negde u bivšoj Jugoslaviji. Uživam u životu i u poslu.

Kakav je vaš lik u “Komšijama”?

- On je Amerikanac koji ima neke veze sa NATO-om. Dolazi u malo mesto, zaljubljuje se u Anči i tad nastaju problemi. Inače, moj junak kao govori srpski, ali meša rodove, reči, usled čega dolazi do nesporazuma i mnogih duhovitih zgoda. Zabavno mi je na setu i sa kolegama.

Paraleno radite i predstavu u Crnogorskom narodnom pozorištu?

- Da. Reč je o komadu “Ekvinocijo”. Tekst je napisao Ivo Vojnović, reditelj je Ivica Kunčević. Već smo stali na scenu, klešemo i tešemo predstavu.

Šta igrate u tom delu?

- Mladog, srčanog momka Iva Ledenića koji bi išao u Ameriku, ali ne može da ostavi majku i zaljubljen je u jednu divnu Anicu, međutim, ne da mu se da bude sa njom. Razne stvari se događaju, između ostalog, slučajno saznaje ko mu je otac i želi da ga ubije. Ima dosta “mesa”, što bi se reklo, dosta materijala za igru, a uz Varju Đukić je zbilja veliko zadovoljstvo, čast i lepota raditi.

Trenutno snimate i jedan film?

- Da, ostvarenje “Posle zime”, u režiji Ivana Bakrača. Scenario je izuzetno zanimljiv, tiče se prijateljstava, mladih koji završe fakultete i ne znaju ni šta bi ni gde bi sa sobom. Počeli smo krajem prošle godine, snimaćemo u Srbiji i Crnoj Gori i igraće ekipe iz obe države, kao i Goran Bogdan iz Hrvatske. Za mesec dana nastavljamo rad, a pošto se radnja dešava u četiri godišnja doba, snimaćemo iz četiri puta, sigurno. I to je to, što se posla tiče. Više ne bih ni mogao, na tri fronta sam trenutno.

Kako sve postižete?

- Ne znam ni sam. Posvetio sam se tome, “crnčiću” dok mogu. Na sreću, volim ovo što radim, i kad sam bez posla, ne znam šta bih od sebe. Dok je ovako, odlično je.

Maja Gašić

Autor