Vojvoda i vojvotkinja od Saseksa moraju da poštuju kraljevski protokol: Nema više nežnih dodira i držanja za ruke

Autor: Svetlana Stojaković

29.06.2018 15:40

Foto:

Foto:Otkako su se zajedno pojavili u javnosti, princ Hari i Megan Markl nisu skrivali svoje zaljubljene gestove. Pogledi, nežni dodiri, držanje za ruke postali su njihov zaštitni znak, ali izgleda da će toga u budućnosti biti sve manje i manje

Slika koja je obišla svet: Najromantičniji trenutak između princa Harija i Megan Markl na Rojal Askotu (foto)

Princ Hari možda je tek šesti u redu za nasleđivanje britanske krune, pa može da se ponaša opuštenije od svog starijeg brata princa Vilijama, ali otkako se oženio s Megan Markl, kraljica Elizabeta pomno pazi i na njegovo ponašanje u javnosti. To posebno dolazi do izražaja kada se pojave u njenom društvu, kao što je bio slučaj u utorak na svečanoj dodeli nagrada u Bakingemskoj palati.

Naime, za razliku od svih svojih izlazaka u javnost sa suprugom Megan Markl, princ Hari ovoga puta suzdržavao se od intimnih gestova koji su inače bili sastavni deo njihovog javnog nastupa. Novopečene supružnike mogli smo da vidimo kako su zajedno ušli u dvoranu, a potom seli jedno do drugog, ali bez fizičkih dodira i nežnih gestova i mimike.

Odnosi u kraljevskoj porodici više nikad neće biti isti: Šta Elizabeta Druga zapravo misli o Megan?

-Ovo nije bila jedna od prilika na kojoj je dozvoljeno da pokazuju nežnosti. Par je hteo da pokaže svoje poštovanje i razumevanje, zato se pridržavao uslova. Sigurni smo da će u budućnosti ponovno biti prilike da ih vidite kako se drže za ruke, ali sada to nije bio slučaj - rekla je Viktorija Arbiter, jedna od portparolki kraljevske porodice američkim novinarima, prenosi tportal.

Prvi put 33-godišnji princ i tri godine starija Amerikanka pojavili su se pred svetskim očima u vrtovima Kensingtonske palate u novembru prošle godine. Držeći se za ruke i pokazujući dijamantski prsten na Meganinoj ruci, objavili su svoju veridbu. Od tada su zajedno prošli desetinu kraljevskih angažmana i svaki put su bez obzira na ozbiljnost situacije dali do znanja koliko se vole.

Bilo je tu zagrljaja, nežnih dodira, a gotovo uvek mogli smo da ih vidimo kako se drže za ruke. Uskoro su zbog toga postali omiljeni kraljevski par koji je u strogu monarhiju uneo dašak slobode i savremenosti. Megan i Harija brzo su mnogi počeli da upoređuju s princom Vilijamom i Kejt Midlton, kraljevskim parom koji vrlo retko pokazuje bliskost u javnosti.

Svi detalji venčanja iz bajke: Kad je Hari sreo Megi

Otkriveno je pritom i zašto nikada nećemo videti starijeg brata Vilijama da se drži za ruke sa svojom suprugom Kejt. Razlog leži u tome što je Vilijam drugi u redu za britansku krunu i zato mora da se ponaša u skladu s normama koje je propisala kraljica Elizabeta.

Ipak, čini se da je kraljici stalo i do statusa mlađeg unuka, princa Harija kojeg smo do sada uvek mogli da vidimo po strani, a u jednom trenutku tokom odrastanja ni sam Hari nije krio kako bi najradije napustio kraljevstvo.

Stručnjaci za govor tela tvrde: Zna se ko je gazda u braku kraljevskog para (foto)

Otkako se oženio sa Megan, Hari je postao mnogo aktivniji unutar kraljevskih redova. Kraljica mu je prepustila poziciju predsednika organizacije Komonvelt, a postao je i zapovednik kraljevske mornarice. Tu je titulu preuzeo od dede, princa Filipa.

Izjava koja je podelila javnost: Šta je princ Hari prošaputao Megan pre sudbonosnog “da”? (video)

Kako vreme prolazi, nekad nestašni Hari pokazuje svoje sve ozbiljnije lice člana najmoćnije evropske kraljevske porodice. Takvim uslovima moraće da se prilagodi i Megan kojoj mnogi pripisuju zasluge što je omekšala mnoge članove kraljevstva svojim slobodnijim pristupom budući da je odrastala u drugačijoj kulturi i zajednici.