EKSKLUZIVNO Milena Dravić: Moj život je sad u božjim rukama

Autor:

30.07.2018 10:10

Foto:

Foto:



Velikoj filmskoj divi, zvezdi srpske kinematografije, prija pažnja koju dobija na svakom koraku od publike, a ona joj daje i snagu da nastavi borbu sa opakom bolešću, i priznaje da uvek oseća da je suprug Dragan-Gaga Nikolić pored nje i uz nju

Posle petnaestominutnih stajaćih ovacija u Pulskoj areni diva jugoslovenskog filma Milena Dravić (77) doživela je sličnu dobrodošlicu i na Festivalu evropskog filma Palić. Po otvaranju izložbe i promocije monografije, posvećenih njoj, primila je srebrnjak povodom jubilarnog, 25. Festivala, čija je predsednica bila dugi niz godina. Na Letnjoj pozornici bila je pozdravljena povicima “bravo!” i “izdržite”, koji su joj ovih dana, dok se bori sa bolešću, vrlo važni. Na Jadranu i u Vojvodini publika je izazvala vrlo emotivne reakcije kod naše glumice jer sada mora da bude jača nego ikada.

Izuzetno dirljiv je bio vaš dolazak u Pulsku arenu, kao i na Palić. Publika želi da vas zagrli, pokaže vam da ste joj omiljeni. Kako ste doživeli ove susrete?

- Ostala sam potpuno zatečena. Od kada sam stigla u Pulu, osetila se ta neka energija podrške. U Ribarsku ulicu, koja je mala, dugačka 20-30 metara, došlo je dosta sveta. Ta uličica je bila krcata. Ljudi su mi prilazili sa mnogo ljubavi u očima, mnogo suza. S obzirom na to kako se osećam, da sam u teškoj situaciji posle odlaska mog Dragana i zbog moje bolesti, mene je to veoma pogodilo. Svi su želeli makar da me taknu. Nisu me opterećivali slikanjem, ali su hteli da mi pokažu da me podržavaju, da im je stalo. Posle promocije knjige nisu hteli da idu kućama. Kao da su želeli da ostanemo još, da još jače utisnemo te trenutke u svoja sećanja.

Ostatak ekskluzivnog intervjua sa Milenom Dravić pročitajte u novom broju magazina "Gloria" koji je u prodajin od 30. jula!

Maja Gašić

Autor