Vladimir i Jovana Jelić: Sve je spremno za našeg dečaka

Autor:

27.01.2017 10:44

Foto:

Foto:Nakon što su se venčali pre tri meseca popularno lice RTS-a i voditelj drugog Dnevnika i njegova supruga, glumica, pripremaju se za rođenje sina krajem marta, zbog čega užurbano sređuju svoj životni prostor

Voditelju drugog Dnevnika, najgledanije informativne emisije u Srbiji, Vladimiru Jeliću (41) život se u poslednjih godinu i po promenio iz korena. Upoznao je Jovanu (33), zavoleo je, zaprosio i posle venčanja održanog u oktobru sad očekuje rođenje sina krajem marta. U njhovoj vezi je, tvrde, sve je teklo spontano i na vreme. Sreli su se zahvaljujući poslu.

- Bili smo angažovani na jednom projektu koji je radio naš zajednički poznanik, reditelj - kaže Vladimir. - Dopali smo se jedno drugome, razmenili telefone, počeli da se viđamo i vrlo brzo shvatili da smo se zavoleli. Kod nas je sve išlo postepeno i sve nam se dešavalo baš kad treba, bez nekog planiranja i forsiranja. Tako je i beba došla, kao normalni sled događaja. Nismo se ničime opterećivali, poput brojnih parova koji iz tog silnog iščekivanja i želje nikako ne uspevaju da se ostvare kao roditelji.

Jovana otkriva da su test za utvrđivanje trudnoće uzeli čim su posumnjali da je ostala u drugom stanju. Ona je, za razliku od Vladimira, bila prilično mirna.

- Kad smo pogledali test, sve je bilo jasno, odmah je pokazao dve crte i nije bilo nikakve dileme. I dok sam se ja baš obradovala, Vladimir za to nije imao vremena. Bio je oduševljen, ali odmah je počeo da planira kako da podignemo kredit i kupimo stan, vidimo gde ćemo i šta da razmestimo. On je Devica u horoskopu i vrlo mu je bitno da sve važne stvari budu završene i obezbeđene pre nego što beba dođe na svet. Ja sam želela da zapamtim taj trenutak, spoznaju da ću postati majka, nije mi bilo nimalo važno hoće li biti dečak ili devojčica, koju će školu završiti i koji fakultet upisati. Oboje jedva čekamo da postanemo roditelji, odnosno da upoznamo svoju bebu.

ZA SADA S RADNIM IMENOM

Otkako su saznali radosnu vest, promenili su neke dotadašnje navike. Sada ne idu često na izlete kao ranije, a morali su i da se posvete uređenju stana.

- To nam je oboma divno, a ostale manje važne aktivnosti odložili smo za neko vreme kad budemo mogli da uživamo sve troje - objašnjava Vlada i nastavlja: - Dobićemo dečaka i već smo odabrali ime, ali ćemo prelomiti tek kad ga budemo videli. Za sada u šali kažemo da imamo “radni naziv”. Čekanje je predivan osećaj, a svi koji imaju decu kažu mi: “Čoveče, i ne znaš koliko će ti se život promeniti kad dobiješ dete”. Odgovaram im da ne znam, ali da to jedva čekam. Spreman sam za taj momenat promene u kome će mi dete postati najvažnije, važnije od bilo čega drugoga u životu. Ti trenuci me baš raduju.

Voditelj priznaje da ga je obradovalo što je i država odlučila da se se bori protiv bele kuge i pomogne ljudima da dobiju što više naslednika.

- Voleo bih da postanemo država za uzor što se toga tiče, kao i da se pobošljaju uslovi za gajenje dece.

Jovana, glumica, rođena Novosađanka koja u Beogradu živi poslednjih nekoliko godina, otkriva da ju je Vladimir šarmirao neposrednošću.

- Oduševio me je upravo takav kakav jeste, a pri tome ima sve što mi je potrebno. Nimalo mi ne smeta što se bavi javnim poslom, a pošto je i moja profesija javna, eksponiranje mi nije strano, sve sam to prihvatila kao normalno. Srećom, nismo imali neke ekstremne situacije, a i Vladimirov rad nije mnogo izložen procenama i ocenama - ističe ona, dok njen suprug dodaje da ne postoji problem koji se ne može rešiti razgovorom:

- Ništa sa strane ne može nas toliko izbaciti iz ravnoteže da to ne možemo da rešimo pričom u četiri oka. Komunikacija je veoma bitna, kad ste jedno uz drugo i međusobno se podržavate, onda je sve mnogo lakše, bezbolnije se prolaze teški i stresni dani ali i razmirice i nerazumevanja koji su neminovni u svakoj vezi.

Član njihove male porodice je i maltezerka Bubica, koju je Jovana “donela u miraz”. Između nje i Vladimira rodila se ljubav “na prvo njuškanje”, i sad su nerazdvojni.

- Bubica je stigla zajedno s Jovanom, i iako do sada nisam imao kućne ljubimce, brzo sam se navikao. Sjajno se slažemo. Ona ima divnu narav, nije prgava ni dosadna, ne ostavlja dlake po kući, vrlo je laka za održavanje. Najvažnije je da poštujete njene navike, da je izvodite iz kuće tri puta dnevno i onda je sve u redu - ističe voditelj.

Jovana tvrdi da su obe od početka zaljubljene u Vladimira, te da se i Bubica veoma promenila otkako žive svi zajedno.

- Čini mi se da je ljupkija, maznija i nežnija. Stalno se mota oko Vlade i traži njegovu pažnju. Valjda se uz njega oseća sigurno.

Buduća mama je do sada u Beogradu igrala u nekoliko predstava, pre svega u KPGT-u i “Slaviji”, kao i u dečjem pozorištu.

- U “Ježu” sam na sceni bila u šestom mesecu trudnoće, a radim i razne sinhronizacije. Ipak, najviše i najradije glumim za decu. Ali, sada će sve predstave biti “na čekanju”, a posao mi neće nedostajati nimalo pošto me čeka najlepša uloga. Da budem mama.

Oboje s velikim nestrpljenjem čekaju dan kad će postati roditelji, ali i da njihov sinčić malo poraste pa da zajedno s njim odlaze na izlete i u prirodu, koju obožavaju.

Maja Gašić

Autor

Komentari. (0)

Loading