Opsesivni kupoholičar: Elton Džon kupio tramvaj koji je držao u dvorištu

Autor:

14.03.2017 17:45

Foto:

Foto:



Da postoji top-lista zvezda koje su se tokom života najviše provodile i bezumno trošile novac na bizarne ludosti, britanski muzičar ser Elton Džon bio bi kandidat za sam njen vrh. Sedamdeseti rođendan, koji će proslaviti 25. marta - a planira da ga spoji sa obeležavanjem 50. godišnjice rada s tekstopiscem svih njegovih hitova Bernardom Topinom - još jedna je prilika za slavlje, a njegovi obožavaoci jedva čekaju da vide čega će se ekscentrični pevač ovaj put dosetiti.

- Oduvek sam izgledao poput bankarskog službenika, ali onog koji je otkačio i uspeo da isfura svoje ludilo - tim rečima je opisao svoj neverovatan preobražaj iz debelog i sramežljivog dečka iz provincije u ekstravagantnu rok zvezdu koja je u prvoj polovini sedamdesetih punila naslovnice tabloida skandaloznim ponašanjem.

Elton Džon piše autobiografiju: Imao sam privilegiju da ludo živim

S novcem je došla i želja za trošenjem, a kako ga je imao više nego što je mogao i da zamisli, njegovo je poprimilo neverovatne razmere. Kupovao je sve što bi mu zapelo za oko, od replike Tutankamonovog sarkofaga do zlatnih palmi, flipera i art nuvo lampi. Samo na cveće je za godinu i po potrošio 300.000 funti, a kako bi u stan u Atlanti stala njegova kolekcija radova poznatih fotografa, proširio ga je sa 700 na 6.000 kvadratnih metara.

- Nemam decu pa nemam zbog čega da štedim za crne dane - pravdao je svoje sulude kupovine, a njegova majka je zabrinuto izjavila:
- Samoća je to što me brine kod Eltona. Očajan je zbog toga. On može da poseduje sve što poželi, ali nema to s kim da podeli i to ga čini nesrećnim. Čini se kao da ima sve, a zapravo nema ništa.

Uspeh na Brodveju: Elton Džon komponuje za mjuzikl “Đavo nosi Pradu”

Bila je to istina, jer je jednakom brzinom kojom je kupovao stvari pevač gubio i interesovanje za njih. Na kraju je 2000 predmeta prodao na aukciji 1988. te u jednom danu zaradio 15 miliona funti.

Najviše je voleo da kupuje ekstravagantnu odeću, pa nije čudno što je 1974. zauzeo drugo mesto na nekom izboru za najgore odevenu ženu u SAD, odmah iza Pet Nikson, supruge tadašnjeg američkog predsednika Ričarda Niksona.

Uspomena na jedan od Eltonovih opsesivnih šopinga je tramvaj koji je osamdesetih kupio u australijskom gradu Melburnu. Kad su ga pitali šta će mu, lakonski je odgovorio: -Svideo mi se, kupio sam ga vrlo povoljno, a ni prevoz do Engleske nije bio previše skup.

Tramvaj i danas stoji u vrtu njegovog imanja u Vindzoru i služi kao kancelarija Dejvidu Furnišu, koji je o bizarnim kupovinama svog supruga snimio dokumentarni film ‘Tantrums and Tiaras’.

Komentari. (0)

Loading