Maja Volk o tome zašto je rešila da se uda: Ne priliči mi da imam “dečka” ili “partnera”

Autor:

08.05.2017 19:09

Foto:

Foto:U sklopu priprema za venčanje sa profesorom atropologije iz Atine Nikosom Gusgunisom beogradski dramaturg i književnik istetovirala je na ramenu dva morska konjića koja simbolizuju njihovu ljubav

Ljubav sa profesorom antropologije iz Atine Nikosom Gusgunisom, kog je upoznala preko interneta i za kog će se ovog leta udati, učinila je da Maja Volk (58) na pragu sedme decenije života radi neverovatne stvari. Dramaturg, književnik i profesor nedavno se vratila sa Severnog pola gde je planinarila sa lokalnim stanovnicima na minus 40, potom je operisala kataraktu i oporavila se za dan, zatim otišla u Grčku da proslavi Uskrs i po povratku kući se istetovirala organskim bojama. Tetovaža dva morska konjića na njenom levom ramenu simbolizuje ljubav koju neguje sa Nikosom, zbog kog je spremna na velike korake, pa i na to da se trajno preseli u Atinu.

- Kad se dva morska konjića vole, to je pravi balet. Morski konjić je jedino muško koje nosi bebe u stomaku, i nije ni riba ni mekušac, niti sunđer, a ni školjka. On je nešto jedinstveno po lepoti i neobičnosti. Nećkala sam se između toga da istetoviram pegaza i morske konjiće, a onda sam se odlučila za ove druge. Zašto? Zato što se deset godina nisam osećala seksi. Nedavno sam se vratila iz Atine gde boravim deset-petnaest dana mesečno. Još uvek završavam gomilu poslova u Beogradu, pa mi kad odem tamo deluje kao da sam na ljubavnom odmoru, nemam utisak da sam se preselila. U Atini se regenerišem i sve mi je teže da se vraćam u Beograd.

Da li je Nikos posetio Srbiju?

- On je više puta prolazio kroz Srbiju i svraćao, konačno, doktorirao je sa temom Balkana. Nakon mnogo godina dolazi ponovo početkom maja.

Kako izgleda vaša ljubav na daljinu?

- Ona raste, razvija se i sve je kreativnija. Jedno drugom smo darivali po praznu svesku sa posvetama u koje pišemo ljubavnu poeziju, ja na srpskom, on na grčkom, pa prevodimo na engleski. Naši razgovori između ljubavnih preplitaja su podjednako uzbudljivi i inspirativni. Svakog dana započinjem po jednu novu priču.

A post shared by Maja Volk (@majazmaja59) on May 8, 2017 at 12:28am PDT


Da li ste upoznali Nikosovu decu?

- Da. Prvo mlađu kćerku, a sad i stariju, koja živi u Brnu u Češkoj. Ona me je, naravno, već “guglala” i pitala svoju najbolju drugaricu, Srpkinju iz Beograda, da li zna ko je Maja Volk. Drugarica me je sa oduševljenjem nazvala svojom inspiracijom jer se zbog moje priče i sama odvažila na to da potraži dečka na internetu. Nikosova kćerka Mika joj je onda rekla da je “taj Grk” njen otac. Inače, igrom slučaja i ja svog sina Mihaila zovem Mika. Nikosove kćerke su slične mojim devojkama, iako su nekoliko godina starije.

Zašto ste rešili da ljubav sa Nikosom krunišete brakom?

- Nekako ne volim, niti meni sada priliči da imam “dečka” ili “partnera”. Ni dečko ni partner se ne zaklinju na večnu ljubav “dok nas smrt ne razdvoji”. Nisam staromodna već veoma romantična.

Šta će biti sa vašom imovinom i poslovima u Srbiji kad se trajno preselite u Grčku? Strepite li zbog toga?

- Nema nikakve strepnje, naprotiv, svi delovi životne slagalice su legli na svoje mesto. Odlučili smo da zvanično venčanje ipak bude u Beogradu, onda idemo u Škotsku i zatim se vraćamo u Atinu. Što se mojih poslova tiče, dolaziću jednom mesečno ovde na nedelju dana i završavati ih. Sve sam uspela da ih svedem na fakultet i snimanje emisije “Sirovi život”. A kad dođem, “gostovaću” kod mojih kćerki kojima sam ostavila stan. Konačno, to sam oduvek i nameravala.

Nedavno ste operisali kataraktu. Kako ste otkrili da treba da idete na tu hiruršku intervenciju?

- Lekari će reći da je katarakta prirodna i da je posledica starenja. Ali moja je nastala za jedan dan kao posledica zračenja i hemioterapije. Nije bila postepena, već izazvana. Zračenje je bilo sa desne strane, na desetak centimetara od oka. Zato je prvo nepopravljivo stradalo desno oko, drugo malo manje. Godinama sam ih održavala ishranom, borovnicama, antioksidansima, vežbama dr Bejtsa za oči i usporila započeti proces. No, pre tri godine sam morala da operišem desno, a sad je došlo vreme i za levo oko. Operacija je bila neinvazivna, laserska, i već sutradan sam skinula plastičnu zaštitu. Inače, doktor koji me je operisao, jedan od najvećih domaćih stručnjaka za kataraktu, složio se da je ova moja posledica zračenja, a ne starosti.

Maja Gašić

Autor

Komentari. (0)

Loading