Ove godine bi proslavili 55 godina braka: Kako su se voleli Cune i Lela

Autor:

21.07.2017 21:37

Foto:

Foto:



Danas smo ostali bez još jedne legende. Predrag Gojković Cune je bio veličina u svakom pogledu. I kao pevač, umetnik, čovek, prijatelj, otac i muž.

Odlazak velikog gospodina narodne muzike: Cune će biti večan, a njegov glas upamćen

Ove godine, 6. novembra bi on i njegova supruga, Leposava - Lela proslavili 55 godina srećnog braka. Lelina ljubav i podrška, kao i njihovih ćerki Nataše Katarine i unučića Mije, Eme i Sergeja, održavala ga je u životu i pored ozbiljnih zdravstvenih tegoba. Sve do danas.

- Prezadovoljan sam svojim životom, iako sam poslednjih godina bolestan. Protiv više sile se ne može, ali se trudim da je pobedim uz ogromnu ljubav supruge Leposave-Lele, ćerki, unuka –ispričao je pre par meseci legendarni pevač u razgovoru za "Gloriju".

Danas je Lela ostala bez svoje najveće ljubavi, a Nataša i Katarina bez oca koga je publika širom stare Juge obožavala.

- Nije mi dobro, tonem. Upravo sam javila ćerkama i čekam da se obe vrate sa odmora, ovo je strašno - kratko je rekla Leposava za "Blic" kako joj je u ovim najtežim trenucima.

Cunetov i Leposavin brak je važio za jedan od najstabilnijih na domaćoj javnoj sceni. Više od pola veka delili su uspehe, padove, sreću i tugu. Kako su u razgovoru za magazin "Gloria" otkrili, njihova ljubavna priča započela je zapravo prepirkom!

Cune je Lelu je upoznao preko njenog ujaka  koji je lečio njegovu porodicu. Prvi put je sreo na Svetom Stefanu, gde je on imao nastup, a ona došla s majkom i sestrom od ujaka.

Pozvao je nju i njenu sestru Biljanu na ručak, ali su ga one odbile. Ipak, ubedio je Lelu da dođe na jedan od njegovih nastupa, a majka je, za svaki slučaj, ćerku poslala u pratnji prijateljice Olge. Posle nastupa na terasi Svetog Stefana i večere koju im je priredio, gospođa Olga ih je ostavila same neko vreme, a Lela je otkrila da su posle dvadesetak minuta uspeli da se posvađaju oko rasporeda nameštaja u njihovom budućem stanu.

– Cune se zaljubio, a ni ja baš nisam bila ravnodušna, iako sam se toliko ustezala dok smo igrali valcer da me je pitao: “Gospođice Lela, jeste li vi rasli u tegli”. Bili smo na vi i ne znam kako nam je pošlo za rukom, ali, ljubav se rodila. Kasnije me je vratio do kampa u Bečićima gde sam bila smeštena, a usput je u automobilu, najnovijem modelu “opela” s gramofonom i frižiderom, otvorio bocu najfinijeg “Kurvoazijeovog” konjaka za naše zdravlje. Uzela sam samo gutljaj, pošto ne pijem, a on je za našu sreću bacio flašu niz liticu, koja je stigla do mora i nije se razbila. Kad se sagnuo da me poljubi, poturila sam čelo, na šta mi je on rekao da se tako ljube samo mrtvi - ispričala je svojevremeno Lela.

Ispostavilo se da je Lela bila ona "prava", a decenije zajedničkog života su to i potvrdile. Svesna toga da je njen suprug izuzetno talentovan i vrlo tražen pevač, kog je publika i u domovini i u inostranstvu obožavala, Lela je odlučila da se potpuno posveti kući i porodici. Nikad nije rekla da joj je išta teško, a bilo je situacija kad je bila sama s decom i po tri ili šest meseci, dok je Cune bio na turnejama po Australiji, Americi, Evropi.

– Za uspešan brak najvažniji su poverenje, tolerancija, razumevanje. Bez zvocanja. Ne mogu da razumem današnje žene. Često moje rođake koje to rade upitam jesu li se udale iz ljubavi, i posavetujem ih da spuste loptu. Valja naći meru. Kad su me pitali kako sam izdržavala dok je Cune bio na putu, uvek sam im odgovarala da nisam imala dovoljno vremena za dangubljenje. Bavila sam se kućom i decom.

Nije mu se ostvarila poslednja želja: Preminuo Predrag Gojković Cune, legenda narodne muzike

Za Cuneta je Lela bila i ostala stub kuće. On joj je svesno prepustio tu ulogu, jer je zbog posla često odsustvovao. Ćerke je retko viđao.

– Nisam prisustvovao njihovom odrastanju koliko je trebalo, ali Lela je sve to odlično uradila sama. Osim velikog poštovanja, osećao sam i veliko olakšanje, nisam morao da brinem i da mislim o tome, ali nije mi bilo teško ni ga pripomognem oko prepovijanja ili kupanja, mada to nikad nije tražila od mene - s najvećom nežnošću je ovaj veliki gospodin narodne muzike govorio o svojoj supruzi. 

Maja Gašić

Autor