Cune i Lela Gojković: 55 godina srećnog braka, a sve je počelo svađom i poljupcem u čelo

Autor:

05.04.2017 13:50

Foto:

Foto:



Legenda narodne muzike Predrag Gojković Cune (83) i njegova supruga Leposava - Lela ove godine će proslaviti 55 godina braka. Njihov brak važi za jedan od najdužih na domaćoj javnoj sceni, a porodična sreća koju oboje osećaju uz ćerke Natašu i Katarinu, i unučiće Miu, Emu i Sergeja, nemerljiva je.

O tome kako je izgledao njihov prvi susret, par je otkrio u razgovoru za "Gloriju". Lelu je upoznao preko njenog ujaka, koji je bio direktor doma zdravlja i lečio Cuneta i njegove roditelje. S vremenom su se i sprijateljili, pa je Cunetova majka Rosa često je slala teletinu za Lelinu porodicu. Cune je u to vreme radio u pošti, dok je uveče pevao u raznim restoranima i klubovima. Lelu je prvi put sreo na Svetom Stefanu, gde je on imao nastup, a ona došla s majkom i sestrom od ujaka.

Pozvao je nju i njenu sestru Biljanu na ručak, ali su ga one odbile. Ipak, ubedio je Lelu da dođe na jedan od njegovih nastupa, a majka je, za svaki slučaj, ćerku poslala u pratnji prijateljice Olge. Posle nastupa na terasi Svetog Stefana i večere koju im je priredio, gospođa Olga ih je ostavila same neko vreme, a Lela otkriva da su posle dvadesetak minuta uspeli da se posvađaju oko rasporeda nameštaja u njihovom budućem stanu.

– Cune se zaljubio, a ni ja baš nisam bila ravnodušna, iako sam se toliko ustezala dok smo igrali valcer da me je pitao: “Gospođice Lela, jeste li vi rasli u tegli”. Bili smo na vi i ne znam kako nam je pošlo za rukom, ali, ljubav se rodila. Kasnije me je vratio do kampa u Bečićima gde sam bila smeštena, a usput je u automobilu, najnovijem modelu “opela” s gramofonom i frižiderom, otvorio bocu najfinijeg “Kurvoazijeovog” konjaka za naše zdravlje. Uzela sam samo gutljaj, pošto ne pijem, a on je za našu sreću bacio flašu niz liticu, koja je stigla do mora i nije se razbila. Kad se sagnuo da me poljubi, poturila sam čelo, na šta mi je on rekao da se tako ljube samo mrtvi- ispričala je Lela.

Po povratku u Beograd Cune se doselio u stan Leline rodbine, s nešto stvari, magnetofonom, vučjakom, lanetom koje mu je darovao upravnik Titovog lovišta iz Karađorđeva, pačetom i ćuretom.

– Tašta me je prilično čudno gledala, verovatno je pomislila da sam lud, ali ništa nije rekla. Kasnije, kad smo se preselili u kuću na Julinom brdu, uvek smo imali omanji zoo-vrt, jer svi obožavamo životinje – dodao je Cune.

Maja Gašić

Autor

Komentari. (0)

Loading