Aleksandar Radojičić u novoj "Gloriji": Ljubavna radna akcija

Autor:

02.08.2017 17:30

Foto:

Foto:Popularni glumac je uz pomoć prijatelja i kolege Viktora Savića i drugih vatrenih navijača Crvene zvezde organizovao sređivanje severne tribine stadiona ‘Rajko Mitić’ tokom kojeg je farbao ograde, čupao korenje i uklanjao polomljene stolice

Glumac Aleksandar Radojičić (29) sređivao je tribine stadiona “Rajko Mitić” na kome igraju fudbaleri Crvene zvezde, kluba za koji navija od najranijeg detinjstva. Velika omorina i temperatura od 38 Celzijusovih stepeni u hladu njega i njegovog kolegu Viktora Savića nisu omeli da s desetinama vatrenih navijača nekoliko sati čupaju korov, uklanjaju polomljene stolice, šmirglaju i farbaju ograde, čiste prilaze. Akciju nastavljaju svakog vikenda sve dok nekadašnjoj lepotici, koja se od izgradnje 1963. pa sve do 2014. zvala “Marakana”, ne vrate stari sjaj. Rukovodeći se stihom iz popularne pesme navijača Crvene zvezde “Dobro znaj”, glumac je pokazao da se ljubav prema omiljenom timu, pored ostalog, pokazuje i dobrovoljnim radom.


- Renoviranje stadiona je zajednička incijativa članova Odbora za pokretanje akcija, koji je oformljen u okviru Skupštine FK Crvena zvezda. Ideja je da uradimo nešto dobro za naš klub, odnosno naš stadion, koji je u lošem stanju. Ne ulazim u to zašto je to tako, to i nije poenta, ali ne zato što se plašim da pričam o tome. Poznato je da mi navijači govorimo i protiv uprave kad to treba, kao što glasno pozdravljamo njene dobre poteze. Suština ove priče i cele akcije jeste da mi učinimo sve što možemo za Zvezdu, jer je ona i naša, a ne svojina bilo koje uprave. Sređujemo stadion za nas.

Ostatak teksta pročitajte u novom broju magazina “Gloria” koji je u prodaji od 21. jula!

Maja Gašić

Autor