Branko Lazić: Šampion humanosti

Autor:

12.07.2019 10:53

Foto:

Foto:



Kapiten košarkaša Crvene zvezde Branko Lazić priključio se programu doniranja organa jer želi da pruži primer mladima, uključujući svoje kćerke Unu i Saru

Kampanji podrške programu doniranja i transplantacije organa “I ja sam donor. Jer navijam za Srbiju” priključili su se brojni domaći sportisti. U društvu nekadašnjeg fudbalera Dejana Stankovića, atletičarke Ivane Španović, tenisera Nenada Zimonjića, fudbalera Zorana Tošića i trenera vaterpolo reprezentacije Dejana Savića, koji pronose humanu poruku donorstva, nalazi se i košarkaš Branko Lazić (30). U razgovoru za Gloriju kapiten Košarkaškog kluba Crvena zvezda ističe da je o zaveštanju organa razmišljao odavno, a pogotovo od kada je sa suprugom Natašom dobio dve kćerke - Saru (3) i Unu, staru osam meseci.

- Pristalica sam doniranja organa. Rado sam se odazvao pozivu da učestvujem u kampanji, koja se sprovodi u saradnji sa Ministarstvom zdravlja, jer je reč o humanoj akciji. Tada sam saznao da je jula 2018. usvojen Zakon o presađivanju ljudskih organa i da smo svi postali donori, kao i da ako neko neće da donira organe, onda mora da potpiše izjavu o tome. Želim da ljudi bolje shvate o čemu je reč jer mnogi ne razumeju važnost ove teme.

Nastavak teksta pročitajte u novom broju magazina “Gloria” koji je u prodaji od 8. jula!