Viktor i Jovan Lole Savić: Ne pada iver daleko od šmekera

Autor:

25.04.2019 11:27

Foto:

Foto:Posle zajedničkog pojavljivanja u seriji ‘Pet’ glumac Viktor Savić i njegov otac, poznati beogradski bluz muzičar Jovan Lole Savić, otkrivaju zašto vole podvodni ribolov i motore i ko bolje igra fudbal i ističu važnost etičkih lekcija koje se dobiju u porodici i na ulici

Glumac Viktor Savić (35) i njegov otac, bluzer Jovan Lole Savić (65), najbolji su primer da uprkos enormnoj popularnosti čovek može da ostane čvrsto na zemlji. Ovih dana gledamo ih u seriji “Pet”. Uglas kažu da su iskustva sa seta sjajna i otkrivaju da Jovan igra i u nastavku “Senki nad Balkanom”, ali i ko je koga i čemu podučavao u životu, zašto obojica navijaju za Crvenu zvezdu, vole motore i podvodni ribolov.

Viktore, jeste li davali ocu časove glume?

Viktor: Bilo je to samo otkrivanje prečica i nekih caka, objasnio sam mu da svaku rečenicu treba da prilagodi svom govoru, s obzirom na to da u scenariju, koji su pisali Strahinja Radetić i Balša Đogo, nije reč o stihu, epohi. Ukazao sam mu da je bitna radnja, da govorom treba pogoditi suštinu, a nadalje je sve sam radio. Nisam mu mnogo pomogao, niti sam se mešao.

Jovan: Njemu je to malo, a meni mnogo. Viktor me je usmerio i korigovao ono što nije bilo dobro.

Ostatak intervjua pročitajte u prazničnom broju magazina “Gloria” koji je u prodaji od 22. aprila!

Maja Gašić

Autor