Srđan Dinčić: Kako mi je bizarna povreda došla glave

Autor:

15.10.2017 19:20

Foto:

Foto:



Popularni stendap komičar i TV voditelj doživeo je bizarnu povredu: posle kćerkinog rođendana u čelo mu se zabio ekser, zbog čega je u pola noći završio u bolnici

A post shared by Srdjan Dincic (@srdjan_dincic) on Sep 25, 2017 at 9:24am PDT

Stendap komičar, aforističar i TV voditelj Srđan Dinčić (33) doživeo je nedavno bizarnu povredu koja se po načinu na koji se dogodila slobodno može svrstati u rubriku verovali ili ne. Naime, kada je krenuo prema spavaćoj sobi, u nameri da paljenjem svetla ne probudi suprugu Tamaru i kćerku Nastasju, glavom je udario u ekser u zidu i on mu se zario u čelo. Ubrzo je završio u bolnici.

- Bilo je negde oko ponoći. Supruga i kćerka su spavale. Vrata spavaće sobe su bila otvorena i da ih ne bih probudio, nisam hteo da palim svetlo kad sam i ja krenuo na počinak. Malo pre toga slavili smo kćerkin rođendan i u kući smo imali dekoraciju koju smo ekserom pričvrstili na zid. Dok sam se trudio da nečujno koračam po sobi, bauljajući u potpunom mraku, naleteo sam na ekser koji mi se zario u glavu celom dužinom. Izgledalo je kao da sam ga čelom, umesto kleštima, izvukao iz zida. Osetio sam da mi teče krv i kada sam se pogledao u ogledalu, video sam da mi se ekser skroz zabio u glavu, samo je virio vrh. Delovalo je kao da imam pirsing na čelu, s tim što se ekser u moje čelo zario obrnuto, znači onaj njegov oštri deo je malo virio, a glava je bila unutra.

Šta ste tada uradili?

- Premda mi je bila namera da ne probudim suprugu, sada je to bilo neizbežno. Pozvao sam je i rekao da mi se ekser zabio u čelo, ali nije mi poverovala. Pomislila je da mesečarim, što se ranije stvarno dešavalo, a onda je videla da stvar nije za šalu. Nije bilo šanse da u tom stanju sam vozim do bolnice pa sam nazvao oca.

Jeste li osećali bolove?

- Nisam imao snažne bolove. Osećao sam vrtoglavicu zbog čega nisam hteo da sedam za volan.

Kako ste stigli do bolnice?

A post shared by Srdjan Dincic (@srdjan_dincic) on Aug 29, 2017 at 10:12am PDT

- Otac me je odvezao i možete da zamislite kako je izgledalo kada sam došao tamo. Sremska Mitrovica je mali grad i svi me poznaju. Prvo su mislili da je neka moja šala u pitanju, ali onda su videli da je stvar ozbiljna. Dežurni lekar je prvo morao skalpelom da zaseče ranu kako bi mogao da izvuče ekser. Dobio sam zaštitu od tetanusa. Nije bilo potrebno ušivanje te su ranu samo previli. Pre toga su me i slikali. Užasno izgleda, sem rane, primetno je i da mi je levo oko zakrvavljeno. Ne znam za šta će da koriste slike, mogu jedino za neki horor film. Narednih dana sam se odmarao i odlazio na previjanje tako da je sada sve u redu.

Sada kada se sve dobro završilo, da li je bilo šala na vaš račun zbog bizarne povrede koju ste zadobili?

- Sve vreme je svima bilo u isti mah i čudno i smešno kako se to dogodilo. Još u bolnici su se ljudi šalili na račun eksera, koji je srećom mali, ne duži od dva centimetra. Bilo je i komentara da ubuduće ako neko hoće da izvadi ekser iz zida, ne mora da koristi klešta već može to da učini i čelom. Ali moj savet je ipak drugačiji: “Kada god možete da izbegnete zabijanje eksera u čelo, izbegnite zabijanje eksera u čelo”.