Dušica Jakovljević u novoj "Gloriji": Sveću za sreću

Autor:

01.11.2017 10:30

Foto:

Foto:Uoči svake važne utakmice svog omiljenog kluba Crvene zvezde novinarka i TV voditeljka odlazi u crkvu kako bi se pomolila za uspeh crveno-belih

Možda će samo strasni navijači Crvene zvezde razumeti potrebu novinarke i voditeljke TV Pink Dušice Jakovljević (36) da na dan kad ovaj klub igra važnu utakmicu ode u crkvu i zapali sveću. To je učinila i pre dvadesetak dana kad je u Beogradu gostovao londonski Arsenal. Iako nije bila jedina koja se tog dana molila za uspeh crveno-belih, jedna je od retkih žena koja duboko pati kad zbog posla propusti šansu da ode na stadion “Rajko Mitić”, nekadašnju “Marakanu”.

- Mi navijači Zvezde znamo da kažemo da je naša ljubav prema klubu bolest od koje nema leka. Za veliku strast prema Crvenoj zvezdi zaslužan je moj tata. Vodio me je na “Marakanu” i za vreme devedesetih, kad sam imala deset-jedanaest godina. Bilo je to doba kad su se igrale utakmice visokog rizika, bilo je dosta incidenata kako na tribinima, tako i na terenu. Strast ili neustrašivost, kako god, to ne može ni sa čim da se uporedi. Nebrojeno puta sam bila pogrešno shvaćena zbog svoje ljubavi prema Zvezdi, ali me verovatno nisu razumeli samo oni koji tu strast ne osećaju ili oni kojima je čudno da žena voli fudbal. Mnogi su verovali da će ta ljubav s godinama nestati, ali to nije nešto što može da se preraste, to je ušlo u krv.

Ostatak teksta pročitajte u novom broju magazina “Gloria” koji je u prodaji od 30. oktobra!

Maja Gašić

Autor