Dragana Mirković

Da li je prepoznajete: Danas je jedna od najvećih muzičkih zvezda

Autor:

17.10.2022 16:00

Foto:

Foto:

Izgled pevačice Dragane Mirković oduševio sve



Jedna od najpopularnijih vokala bivše Jugoslavije, devojčica koja je svojim glasom osvojila srca publike kada je sa samo 14 godina zakoračila u profesionalni muzički svet, snimajući za PGP RTS, svojim glasom, pesamama i harizmom je postala jedna od najvećih muzičkih zvezda. Na društvenoj mreži Instagram pojavila se fotografija poznate pevačice sa početka 80-ih godina na kojoj ona nosi kratku kosu, koja je tada važila za jednu od vodećih frizura. Iako je Dragana široj javnosti poznata i prepoznatljiva po svojoj dugačkoj crnoj kosi, ona je neko ko je umeo da iznese različite stilove i frizure tokom svoje karijere.

 

Instagram screenshot @estradni.arhiv

 

 

Pročitajte Sličnost je neverovatna - Poznata pevačica čestitala sestri rođendan

 

Dragana je neko ko je tokom svoje karijere oduvek vodio računa o svom izgledu, pa je tako važila za jednu od najlepših pevačica tokom 90-ih i 2000-ih godina. Kako je pevačicina karijera odmicala, a ona svojim glasom osvajala publiku i simpatije širom bivše države, njen stil se srazmerno modi menjao. Ali, ono što je zajedničko svakoj fotografiji Dragane Mirković je njen prepoznatljiv osmeh i harizma koji plene gde god se pojavi. Iako publika njen lik vezuje za dugu, crnu kosu, nakon podsećanja iz prošlih vremena, komentari kolega su bili pozitivni, pa su joj predložili da bi trebala da se osmeli i da ponovo stilizuje svoju frizuru na sličan način. Jer joj kratka kosa lepo stoji. A, poznato je da se trend različitih formi kratke kose vratio na velika vrata i da je opet u modi, čineći dame mlađim i ženstvenijim.

Iako je tokom svoje karijere nosila razne odevne komade koji su za to vreme smatrani izazovnim, ona je neko ko je scensku garderobu i privatan stil razdvajao od samih početaka, pa se tako za više od 30 godina na javnoj sceni skoro pa nigde ne može videti slika poznate pevačice u kupaćem kostimu, osim nedavno kada se u jedno akva parku družila, uživajući sa delfinima, jer kako je jednom prilikom rekla ona nije manekenka da se fotografiše već pevačica: "Postojim 34 godine na estradi i nikada niko nije imao moju sliku u kupaćem kostimu. Kada su me zvali da se slikam, ja sam to uvek odbijala. Nisam manekenka i kao pevač smatram da ne treba da se slikam u kupaćem kostimu. Meni je to bilo neprijatno, iskreno - izjavila je svojevremeno Dragana.

Instagram

 

 

Gloria.rs

Autor

Komentari. (0)

Loading