Dragana Mirković

Ko je bio njena velika ljubav: veza duga čitavu deceniju

Autor:

10.09.2022 15:10

Foto:

Foto:

Pevačica Dragana MIrković: velika ljubav iz mladosti i venčanje u Las Vegasu



Pevačica Dragana Mirković: poznata i prepoznatljiva po svom glasu od kada je pre više od tri decenije zakoračila na muzičku scenu, osvojivši publiku svojjim prepoznatljivom bojom glasa, osmehom i harizmom. Od kako se prvi put pojavila u novogodišnjem programu davne 1984. godine i započela saradnju sa kompozitorom i pevačem narodne muzike Novicom Uroševićem, njena karijera je krenula uzlaznom putanjom, a svaka pesma je postajala hit. Nakon saradnje sa Novicom Uroševićem postala je član jedne od najpopularnije narodne grupe "Južni vetar", u kojoj je pevala rame uz rame sa najvećim umetnicima narodne muzike, kao što su: Šemsa Suljaković, Sinan Sakić, Mile Kitić i Kemalom Malovčićem.

Instagram screenshot @dragana_mirkovic

 

 

Pročitaje Svi ga žele, a ONA GA IMA! Ćerka Dragane Mirković ponosno objavila fotku svog crnog lepotana

 

Naime, od trenutka stupanja u grupu  "Južni vetar" i pesmama "Spasi me samoće" i "Kad bi znao kako čeznem", koje su postale veliki hitovi, usledile su pesme "Kolo sreće", "Još ljubavi ima", "Milo moje što te nema", koje su postale hitovi koji se pevaju i danas. Nakon albuma "Simpatija" sa grupom "Južni vetar", na kojem se našla i pesma "Sto ću čuda učiniti" koji je prodat u 500.000 primeraka, bio je do tada najtiražniji album. Njena karijera je napredovala u profesinalnom pogledu, pa je tako izdavala album svake godine, nizajući hitove koji se i posle toliko godina pevaju na koncertima koje je i ovo leto, 2022. godine pokazalo, jer se na svakom koncertu i gradu kako u Srbiji, tako i u zemljama regiona pevala svaka pesma od početka do kraja. Publika je jednoglasno znala reči pesama koje datiraju iz 1995. godine kao što su: "Plači zemljo", "Pitaju me u mom kraju", "Biću njegova", "Crni leptir", "Opojni su zumbuli" i mnoge druge.

Poznata kao neko ko svoj privatan život drži dalje od očiju javnosti, ona je svojevremeno izjavila da je oduvek bila tip devojke koja je volela da bude u dužim vezama, rekavši da je imala četiri momka. Iako je lepa pevačica već  23 godine u skladnom braku sa biznismenom Tonijem Bijelićem sa kojim živi u Beču, za kojeg se udala 2000. godine. Par je svoju ljubav krunisao sinom Markom (21) i ćerkom Manuelom (20). Koji i nakon toliko godina braka važe za jedan skladan par na domaćoj javnoj sceni.

Pre nego što je upoznala Tonija, koji ju je osvojio na prvi pogled i za kojeg je rekla da je upotpunjuje jer je on njen odraz u ogledalu, ističući da njih dvoje jako slično razmišljaju i da imaju potpuno poverenja jedno u drugo, pa kada je takav odnos u pitanju, nema mesta ljubomori i preispitivanju. Ona je pre udaje za svog supruga, bila godinama u vezi sa biznismenom i menadžerom Zoranom Bašanovićem. Naime, par je sarađivao i poslovno, a u jednom intervjuu koji je Zoran dao 2010. godine, izjavio je da su se on i poznata voditeljka venčali prilikom jednog putovanja u Las Vegasu, ali da to venčanje nije nikada zabaleženo i da je to bilo više iz šale. Rekavši da s obzirom da su tada i poslovno sarađivali i da su stalno radili, trudili su se da odmaraju putujući što dalje kako bi imali svoju privatnost i mir.

Mirko Tabašević

 

 

Gloria.rs

Autor

Komentari. (0)

Loading