Odluka je doneta: Milan Marić igra Žarka Lauševića

Autor:

21.01.2022 15:00

Foto:

Foto:

Serija po knjizi “Godina prođe, dan nikad” Žarka Lauševića, o tragičnoj sudbini jednog od najpoznatijih jugoslovenskih glumca, počeće da se snima na proleće



Na proleće počinje snimanje serije “Pad”, nastale prema knjizi “Godina prođe, dan nikad” Žarka Lauševića, a slavnog dramskog umetnika igraće njegov mladi kolega Milan Marić. U opciji za glavnu ulogu je bilo nekoliko glumaca, a najozbiljniji konkurent Mariću za rolu Lauševića bio je Miloš Biković.

Pročitaj i - Zbog ovih reči Žarka Lauševića naježićete se: Praznine su nenadomestive!

Serija će imati osam epizoda, scenario potpisuju Bojan Vuletić i Petar Mihajlović, a režiju Vuletić, koji je nedavno snimio “Porodicu”, koja govori o hapšenju Slobodana Miloševića.

Getty Images

 

- Motivi iz Lauševićeve knjige poslužiće da opišemo jedno vreme, početak rata u bivšoj Jugoslaviji, siromaštvo i izolaciju kroz tragičnu sudbinu najpoznatijeg jugoslovenskog glumca. Scenario nije samo prepisana knjiga već su scenaristi slobodno interpretirali određene delove, obogaćujući ga likovima i događajima koji ne postoje u samoj autobiografiji - objasnio je Vuletić.

Zoran Petrovic

 

Reditelj je već s Marićem sarađivao na seriji “Porodica”, u kojoj je mladi glumac igrao Čedomira Jovanovića, a sada pojašnjava kako je došlo do nove saradnje.

- Ulogu poznatog jugoslovenskog glumca koji se nalazi na vrhuncu karijere, ali koji spletom tragičnih okolnosti ubija dva mladića i ranjava trećeg igraće naš trenutno najbolji glumac mlađe generacije Milan Marić. On je bio logičan izbor ne samo zbog fantastične saradnje na seriji “Porodica” već i zbog snažne emotivne slojevitosti, koju samo on može da podari ovako kompleksnom liku.

 

Gloria.rs

Autor

Komentari. (0)

Loading