Večiti buntovnik, nesvakidašnjeg talenta Sonja Savić danas bi proslavila 59. rođendan!

Jedna od najtalentovanijih glumica svih vremena, tog kobnog 23. septembra 2008 godine. tragično je preminula, a danas 12 godina kasnije proslavila bi svoj 59. rođendan.

Sonja Savić bila je prepoznatljiva po svom seksipilu i promuklom glasu, bila je večiti buntovnik, a naverovatan talenat izdvajao je iz mase prosečnih. Fakultet dramskih umetnosti upisala je 1977. godine i važila je za najtalentovaniju glumicu generacije u klasi sa Zoranom Cvijanovićem, Buletom Goncićem, Branimirom Brstinom i Oliverom Ježinom.

Osamdesetih godina pripadala je novom talasu beogradskih umetnika zajedno sa Milanom Mladenovićem i Ivicom Vidovićem Vidom. Ovaj period života smatrala je najboljim. Ostala je upamćena kao neverovatan umetnik, ali i neshvaćena osoba za koju su od početka karijere svi govorili da je zaista posebna.


 

View this post on Instagram

 

A post shared by Sonja Savić 🎭 🎬 🎥 (@sonja__savic) on

Kao i mnoge njene vršnjakinje, maštala je o udaji i deci s priznatim džez muzičarem Vlajkom Lalićem. U njega se zaljubila još kao petnaestogodišnjakinja, a on je bio i ostao njena prva i najveća ljubav. Razdvojila ih je njegova prerana smrt 1990. godine, kada se utopio na jedrenju nakon što ga ja zahvatila oluja.

Dok sam bila mlada često sam zamišljala kako ću imati brak i porodicu sa čovekom koga beskrajno volim i kome ću se u potpunosti posvetiti. Imala sam veliku ljubav. Otakako je on otišao iz mog života, kada sam imala dvadeset devet godina, sebe smatram udovicom – istakla je Sonja za Stori u intervju 2007. godine.

Bolno sećanje Suzane Petričević i Buleta Goncića na Sonju Savić: Sve nas je prevarila da je jača nego što je stvarno bila

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Sonja Savić 🎭 🎬 🎥 (@sonja__savic) on

Dobitnica je Zlatne arene u Puli, nagrade Carica Teodora za najbolju žensku ulogu u filmu ‘Živeti kao sav normalan svet‘ i Gran pri nagrade Ćele kula za ulogu u ‘Šećernoj vodici‘ na Filmskim susretima u Nišu, specijalne nagrade žirija u Veneciji za ulogu pevačice u filmu ‘Život je lep‘.

Jedna od kultnih Sonjinih izjava gde je prikazala stvarnu sliku svojih osećanja – Ja sam bila srećna kada sam pronašla ljude koji su jednako nesrećni kao ja.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Sonja Savić 🎭 🎬 🎥 (@sonja__savic) on

Sonja Savić preminula je 23. septembra 2008 godine u 48. godini, od prevelike doze nedozvoljenih supstanci. Pronađena je mrtva u svom stanu u Kursulinoj ulici u Beogradu, a sahranjena je dva dana kasnije u selu Donja Gorevnica.

Suzana Petričević i Svetislav Bule Goncić: Sećanje na Sonju Savić

Autor: Gloria.rs
Foto: Dalibor Danilović, Instagram
Podelite sa prijateljima:
Tagovi