Spoj nespojivog: Koncert Matije Dedića i Manua Kačea premijerno u Beogradu

Čuveni afričko-francuski šoumen, pop i rok muzičar, kompozitor i džezer, ali pre svega jedan od najtraženijih bubnjara na svetu, Manu Kače, premijerno će nastupiti sa čuvenim hrvatskim pijanistom Matijom Dedićem, u Beogradu, 14. aprila u okviru Musicology Barcaffè Sessions, u klubu Bitefartcafe. Ovim virtuozima na sceni pridružiće se i kontrabasista iz Brazila Romulo Duarte.


Manu Kače karijeru je započeo kao bubnjar Pitera Gebrijela, nastavio je sa Trejsi Čepman, Džoni Mičel, Stingom, Dire Straits, dok je na ovim prostorima prvi put zasvirao u saradnji sa Džibonijem 2001. godine. Na predstojećem koncertu u Beogradu premijerno će izvesti numere sa albuma koje je sa Matijom Dedićem snimio nedavno u Parizu.

Matija Dedić je okružen muzikom od rođenja, kao kompozitor i jedan od najznačajnijih hrvatskih džez pijanista. Pred beogradskom publikom nastupao je u pratnji svog oca Arsena, pa je i nakon njegove smrti sa majkom Gabi Novak izvodio očevu muziku.

Kako će zvučati spoj ova dva naizgled nespojiva muzičara, publika će saznati  14. aprila na koncertu u okviru Musicology Barcaffè Sessions, gde će imati priliku da čuje ove izvanredne muzičare u potpuno drugačijem izdanju, u intimnoj i prisnoj klupskoj atmosferi kakvu nudi ovaj koncertni serijal.

Autor: Gloria.rs
Foto: Maja Medić, Promo
Podelite sa prijateljima:
Tagovi