Princeza Dajana

Dajanino pismo sadržalo je ove reči, koliko je samo bila nesrećna, govorio joj je da je voli, njenu sahranu jedva je podneo

Autor:

02.05.2024 11:13

Foto: Photo by Central Press/Hulton Archive/Getty Images

Foto: Photo by Central Press/Hulton Archive/Getty Images

Pismo princeze Dajane bilo je upućeno čoveku koji ju je izuzetno voleo



Pismo princeze Dajane rasplakaće mnoge žene

Princeza Dajana bila je svoja, drugačija i žena vam vremena u kom je živela.

Život sa tadašnjim princem Čarlsom za nju je bio prava robija, u kojoj joj je ruku spasa pružio jedan poseban čovek. 

Photo by Princess Diana Archive/Hulton Archive/Getty Images

 

Čarlsov otac princ Filip upravo je bio taj koji je čuvao Dajanina leđa i borio se za nju.

Naime, pokazalo se netačnim mišljenje da je princ Filip samo hladni suprug neprikosnovene kraljice Elizabete II, koji je ceo život živeo u njenoj senci. Čini se da je uticaj ovog uvek odmerenog gospodina bio daleko veći.

Dajana i Filip stalno su razmenjivali pisma, ostajući vrlo bliski nakon razvoda princeze od njegovog sina. Nedavno je otkriveno da ga je upravo Dajana u jednom od njihovih dopisivanja nazvala "najdražim tatom".

A dugo se šuškalo da princ Filip nije hteo ni da čuje za brak svog naslednika s Kamilom Parker Bouls, piše Stil.

Pismo princeze Dajane bilo je iskreno

Dajanin razvod dodatno ih je zbližio, jer princ nije mogao da podnese njenu patnju i to što je prevarena žena.

Osim toga, njih dvoje su našli zajednički jezik, jer je Filip, kada se oženio kraljicom, bio svrgnuti grčki princ propale dinastije.

Dajana je, s druge strane, bila aristokratkinja, ali nikako dovoljno visoko rangirana da bi se smatrala idealnom suprugom za Čarlsa, kao budućeg prestolonaslednika.

Pročitajte Hari i Megan se rastaju, princ se vraća u Britaniju

Tako su se njih dvoje od samog početka slagali i odlično razumeli, iskusivši na sopstvenoj koži kako je to biti "manje vredan" od ostatka kraljevske porodice.

Prva pisma Dajane i Filipa ugledala su svetlo dana 1992. godine i izazvala pravu buru na dvoru. Niko se nije usudio ni da nasluti kakav je savet princeza dobila od kraljičinog supruga.

Ispostavilo se da je princ Filip savetovao Dajanu o njenim bračnim problemima, nudio joj utehu i pozivao je na privatne sastanke kako bi mogli da razgovaraju o stvarima.

Photo by Princess Diana Archive/Hulton Archive/Getty Images

 

Osim toga, pokušao je da objasni kako je to biti u braku ne samo s osobom, već s nekim ko je simbol monarhije, aludirajući na svoju suprugu. Posebno je naglasio da je toliko voli da će pokušati da joj pomogne koliko može.

Kako je već poznato, Filip je bio zgrožen priznanjem sina iz 1995. godine da je tokom 14 godina braka neprestano varao Dajanu, a u četiri oka mu je rekao da je Kamila samo žena za zabavu, a princeza žena za sva vremena i da je napravio kardinalnu grešku.

Nakon tragične smrti princeze Dajane lično je učestvovao u svakom segmentu organizacije njene sahrane. Osim toga, uverio je i svoje unuke da prisustvuju događajima na kojima su se ljudi opraštali od voljene princeze.

Photo by Princess Diana Archive/Hulton Archive/Getty Images

 

 

Komentari. (0)

Loading