Saveti za bolji život

Rešite se nesanice na prirodan način, potrebna su vam samo dva sastojka

Autor:

23.04.2024 15:06

Foto: cottonbro / pexels

Foto: cottonbro / pexels

Prirodni lek za nesanicu jednostavno se priprema, evo recepta



Svako od nas je barem jednom imao problema sa snom ili se često budio tokom noći. Nesanica može da pokvari ne samo raspoloženje u danu, već i da potpuno utiče na tok života.

U potrazi za rešenjem naišči smo na recept za prirodan lek koji će vam pomoći da utonete u čvrst san.

shvets production / pexels

 

Prirodni lek za nesanicu pravi se od dva sastojka, a sve što vam je potrebno jeste himalajska so i sirovi med.

Pročitajte Ujutru se budite umorni - Probajte jednostavan trik protiv nesanice

Naime, uzmite jednu kašičicu himalajske soli i pet kašičica sirovog meda. Dobro ih promešajte i smesu sipajte u staklenu posudu koju ćete zatvoriti poklopcem.

Kada dođe vreme za primenu, samo uzmite pola ili tri četvrtine kašičice ove mešavine. Držite je ispod jezika kako biste omogućili bržu apsorpciju. Alternativno, možete je dodati u čašu tople vode i popiti je kao čaj.

Himalajska so bogata je sa čak 84 esencijalna minerala, koji su ključni za održavanje ravnoteže u organizmu. Ona pomaže u regulaciji nivoa serotonina i melatonina, što je ključno za zdrav san.

Takođe, pomaže u snižavanju krvnog pritiska, za razliku od konvencionalne soli.

pixabay / pexels

 

Sirovi med, s druge strane, predstavlja prirodni izvor glukoze, pružajući potrebnu energiju za vaše telo. Osim toga, med pomaže telu da se oporavi od napora i stresa koje je doživelo tokom dana.

Ovaj prirodni lek može vam pomoći da poboljšate svoj san i osećate se bolje svakog dana. Uz redovnu primenu, možete se osloboditi nesanice i uživati u mirnom i kvalitetnom snu.

Komentari. (0)

Loading