Jelena Dokić

Fotografija Jelene Dokić potresla javnost: Sva u modricama posle stravičnih batina (foto)

Autor:

06.04.2023 21:26

Foto: Photo by Matt Blyth/Getty Images

Foto: Photo by Matt Blyth/Getty Images

Nasilje u porodici, nažalost, na svojoj koži osetila je i nekadašnja teniserka Jelena Dokić koja je na svom Instagramu objavila potresne fotografije



Nekadašnja teniserka Jelena Dokić još kao veoma mlada suočila se sa stravičnim porodičnim nasiljem. 

Jelena je u svojoj biografiji „Nesalomiva“ opisala brojne potresne detalje iz svog života. Između ostalog i da je bila psihički i fizički zlostavljana od svog oca Damira Dokića.

Ona je odlučila da sa pratiocima na Instagramu podeli i jedan od izuzetno traumatičnih događaja koji je na nju ostavio velike posledice. 

Pročitajte Skočila sa 26. sprata - Jelena Dokić pokušala da se ubije

Youtube printscreen

 

Uz fotografije na kojim se vidi da je u modricama, napisala je: 

"Natečene i krvave potkolenice od batina i udaranja oštrim cipelama cele noći pravo u moje potkolenice jer sam izgubila meč. Ove slike su snimljene dve nedelje kasnije i još uvek sam imala teške modrice.

Imala sam 17 godina. I dan-danas imam osetljive i kvrgave potkolenice od ovih batina. Od svake rane je ožiljak. Preživela sam, ali neće svaka žena i devojka. I to je tužna realnost.

Zašto ova objava? Danas sam govorila na događaju o nasilju u porodici i bila sam tužna. Tužna i ljuta zbog desetina miliona žena u svetu za koje znam da u ovom trenutku prolaze kroz mnogo gore nego što sam ja ikada prolazila."

Pročitajte Ne komentarišite moju težinu i veličinu - Snažna poruka Jelene Dokić

Jelena je naglasila da nasilje u porodicama mora da prestane.

"Samo u Australiji od nasilja u porodici premine jedna žena nedeljno. Jedna od četiri žene će tokom svog života doživeti nasilje u porodici. Cifre su još gore širom sveta.

Što više ne pričamo o tome, što više izbegavamo problem, to više napuštamo žene i devojke. Za one koji ovo čitaju i koji možda doživljavaju zlostavljanje ili nasilje u porodici, samo želim da znaju da ih razumem.

Znam koliko ste uplašene. Znajte da imate neverovatnu snagu i hrabrost. Ništa nije tvoja krivica. Za one koji mogu da budu tu za one kojima je potrebna pomoć i podrška. Ne bežite od njih i ne napuštajte ih.

Dolazite li od nekoga ko je bio tamo, napušten i nasmrt uplašen, molim vas, ne okrećite leđa. Ženama i devojkama ste potrebni vi i vaša pomoć", napisala je Jelena Dokić pored fotografija koje su probudile bolna sećanja.

Gloria.rs

Autor

Komentari. (0)

Loading