Salvador Sobral: Ljubav prema muzici jača od bolesti

Autor:

14.05.2017 13:15

Foto:

Foto:



Portugalski predstavnik Salvador Sobral pobednik je 62. po redu Izbora za pesmu Evrovizije. Ovaj pretalentovani momak osvojio je žiri i publiku emotivnom baladom, O tome da je teško bolestan, niko nije znao, jer mladić nije želeo da na taj način pridobije glasove publike.


Životna drama predstavnika Portugalije na Evrosongu: Salvador nastupa teško bolestan, nakon takmičenja čeka ga operacija

Bez obzira na njegov pokušaj da sakrije da mu lekari nisu odobrili odlazak u Kijev zbog bolesti, istina je oktrivena kada je zakasnio na prve probe u Kijev.


Ljubav prema muzici koja je od ranog deetonjstva nila njegov beg od surove realnosti, datira još od rane mladosti. Živeo je u SAD-u i Barseloni, gde je pohađao muzičku školu "Taller de Musics". Nakon portugalskog "Idola" u kojem je učestvovao sa 19 godina, odlučio je da se posveti komponovanju.

Prošle godine objavio je i svoj prvi singl "Excuse Me", a istoimeni album došao je do desetog mesta prodaje albuma u Portugalu.

Britanski "Metro" otkriva da 27,-godišnjem Salvadoru hitno treba transplantacija srca zbog čega nije mogao širom Evrope da promoviše svoju pesmu, kao što su to uradili mnogi drugi pevači.

U Ukrajinu je stigao bez tehničkih proba, a svuda se kreće u pratnji sestre Luise koja je na probama "uskočila" umesto brata.

Teško bolesni Portugalac Salvador Sobral pobednik Evrovizije 2017 (foto/video)

Ona je i autorka njegove pesme, a u prevodu znači "Ljubav za dvoje."


Snaga ljubavi između brata i sestre osvojila je publiku u čitavoj Evropi. godine. Interesantno je to da je Salvador želeo da peva sam na pozornici, bez pratećih vokala. Priča koju je u numeri "ispričao" osvojila je srca celog sveta.

Nakon pobede na Evrosongu, Sobral se zahvalio publici na podršci i ljubavi koju su mu pružili.

Maja Gašić

Autor

Komentari. (0)

Loading