Rano ustajanje, vežbe i zdrav život: Zatvorski dani Bila Kozbija

Autor:

13.02.2019 20:47

Foto:

Foto:



Bil Kozbi suprugu nije video od septembra, ali se s njom telefonom čuje triput dnevno, a zatvor smatra "neverovatnim iskustvom", kazao je njegov portparol Endrju Vajat za New York Daily News.

-Kaže da je to neverovatno iskustvo. Pomaže mu da bude kreativniji, a kad izađe, planira o proživljenom iskustvu da napiše knjigu - rekao je Vajat u telefonskom intervjuu.

Bilu Kozbiju izrečena presuda: Lisice na rukama seksualnog predatora (video)

On kaže da Kamila Kozbi ne posećuje supruga u zatvoru u Filadelfiji, ali da je to Kozbijev izbor. Njegov šef praktikuje svakodnevne telefonske razgovore s njom.

Američka filmska akademija odlučila: Polanski i Kozbi izbačeni zbog seksualnih napada

Par je, kaže Vajat, pre nekoliko nedelja proslavio 55 godina braka, "a njihova veza još uvek je jaka". Kamilin neodlazak u zatvor nema nikakve veze s njenim ponosom niti s mogućim razvodom, pojasnio je te dodao kako "Bil strahuje da bi neki ljudi, u slučaju posete mogli da pokušaju da iskoriste Kamilu i njegove ćerke" te da "ne želi da čitava situacija preraste u cirkus".

Vajat kaže i kako veruje da je nekadašnje vojno iskustvo osamdesetjednogodišnjem Kozbiju pomoglo da se privikne na zatvorski život.

-Četiri godine je proveo u mornarici, a zatvor se ne razlikuje previše od mornarice. Ljudi imaju zajedničke sobe, spavaju iznad vas u krevetima na sprat. Svi obavljaju svoj posao, a vi se morate pridržavati pravila - rekao je Vajat za Daily News.

Ocu je bila najveća podrška: Preminula ćerka Bila Kozbija

-Ustaje u 3:30, zatim vežba. Budući da je hrana prepuna soli, prvo je prebaci u šolju, a potom triput ispere iznad umivaonika kako se ne bi razboleo. Kozbi sebe smatra 'političkim zatvorenikom' koji mora održati dobro zdravlje dok se ne reši žalba - kazao je.

U početku je Kozbi bio u odvojenom delu zatvora kako bi se prilagodio, ali od 28. januara zatvorske dane provodi u ćeliji u sklopu Odeljenja za veterane, jede u zajedničkoj trpezariji i mora biti prisutan na svakoj 'prozivci'. Ima pristup zajedničkim prostorijama, dvorištu, biblioteci i prostorijama za verske obrede.

Priča Bila Kozbija: Gde je istina, šezdeset žena traži pravdu

Komičar Bil Kozbi, zvezda hit serije 'Cosby Show' osuđen je na tri do deset godina zatvora zbog seksualnog napada. Poznat kao 'američki tata' zbog očinske uloge u popularnoj humorističnoj seriji iz osamdesetih godina kažnjen je zbog drogiranja i seksualnog napada na Andreu Konstand 2004. Veruje se da mu je zbog godina dosuđena kraća kazna.