Bilu Kozbiju izrečena presuda: Lisice na rukama seksualnog predatora (video)

Autor:

25.09.2018 21:31

Foto:

Foto:



Američki komičar Bil Kozbi (81) osuđen je na tri do 10 godina zatvora zbog seksualnog zlostavljanja i drogiranja bivše košarkašice Andree Konstand.

Bil Kozbi u kućnom pritvoru do izricanja kazne: Elektronska narukvica za seksualnog predatora

To znači da Kozbi neće moći da provede u zatvoru manje od tri godine, a više od 10 godina.

Sudija okruga Montgomeri u Pensilvaniji Stiven T. O'Nil je, izričući presudu, rekao da je u pitanju ozbiljan zločin, prenosi CNN. Dodao je da je slučaj imao veoma snažan uticaj na život Andree Kostand.

Osim toga, sudija O'Nil je presudio da će Bil Kozbi biti klasifikovan kao "seksualno nasilni predator", što znači da će biti registrovan kao seksualni prestupnik za ceo život, uz obavezu da ide na savetovanje i lečenje i uz obaveštavanje zajednice gde god bude boravio da tu "živi seksualno nasilna osoba". O tome će biti obavešten komšiluk, ali i škole i dečje ustanove, prenosi BBC.

Preti mu 30 godina zatvora: Bil Kozbi proglašen krivim

 

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели ABC World News Tonight (@abcworldnewstonight) дана 25. Сеп 2018. у 12:13 PDT

Tužioci su tražili u ponedeljak od sudije da Kozbi bude osuđen na pet do 10 godina zatvora, zbog tog seksualnog napastvovanja koje se desilo 2004. godine, rekavši da za svoj postupak nije pokazao znake kajanja. Kozbijev branilac je tražio kućni zatvor, naglašavajući da je on u godinama i da imam problema sa slepilom.

Kozbi je u aprilu proglašen krivim za napastvovanje, ali je pušten da se brani sa slobode uz kauciju od milion dolara i obavezu da do izricanja presude o kazni nosi elektronsku narukvicu.

Bil Kozbi: Doživotna kazna za silovanje pod znakom pitanja

 

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Glamour (@glamourmag) дана 25. Сеп 2018. у 12:15 PDT

Konstand je na ponovljenom suđenju u aprilu izjavila da je na Kozbija gledala kao na mentora, pre nego što ju je zlostavljao. Navela je da joj je dao tablete koje su je potpuno paralisale, tako da nije mogla da se bori protiv zlostavljača.

Maja Gašić

Autor