Na sceni je više od 50 godina, a u svojoj bogatoj karijeri napravio je veliki broj vanvremenskih hitova. Zdravko Čolić sasvim sigurno predstavlja živu legendu regionalne scene. 

Jedan je od retkih zvezda koja u svojoj karijeri nema mrlju, smeran, ljubazan, velikog srca, reči su koje najbolje opisuju Zdravka Čolića. A kako i sam kaže njegovo najveće oružje jeste pozitivna energija koje poseduje u neverovatnim količinama.

- Vaspitanje koje nosim iz kuće me je oblikovalo, nisam pravio skandale, polako i situgno sad gradio karijeru. A verujem da je glavno moje oružje pozitivna energija koju pokušavam da prenesm glasom i svojim izrazom. Svakako da bez rada i posvećenosti nema ni uspeha, a publika to vrlo dobro zna da proceni i oseti, pa i nagradi.

Iako spada u grupu starijih, 69-godišnji Zdravko je izuzetno aktivan fizički:

- Najviše volim da budem u prirodi, da se osamim. Opuštaju me duge šetnje. Dobar i ispunjen život čine porodična i prijateljska druženja, putovanja, nastupi, kojima se neizmerno radujem, pročitane knjige, odgledane predstave, filmovi... To je sve znak da si ostavio sebe u nečemu. Naravno, neizostavno je i stvaranje novih pesama. Koliko je želja toliko je i obaveza - Rekao je pevač za 'Kurir'.

Pročitajte i Zdravko Čolić o koleginicama: Ceca je druga priča!

Zdravko Čolić, Foto: Luka Barović

Legendarni pevač dotakao se i razlike u počecima karijere nekad i sad.

- Bojim se da je u današnje vreme mnogo teže opstati. Možda je lakše postati zvezda zahvaljujući internetu i dostupnosti, ali je teško održati se u moru sličnih. Božiji dar ili imaš ili nemaš. Nema tu nekog plana - istakao je on.

Za kraj, Zdravko Čolić se prisetio kako je zavoleo muziku, ali i jedne stvari bez koje ne bi bio ovo što je sada.

- Vrlo rano sma pokazao interes za muziku. Celu noć sam ostajao uz Radio Luksemburg, slušao hitove sa top lista. Moj otac, kada je to video, našao mi je profesora gitare. Nisu imali ništa protiv mog bavljenja muzikom, važno im je bilo da završim školu i imam hleb u rukama. Govorili su mi da je fakultet viza za budućnosti. Istovremeno sam nastupao na festivalima, polagao istpite. Tako da je definitivno bitna podška porodice - Zaključio je.

 

 

Čitajte i: