Jedan je Cune: Četiri godine od smrti muzičke legende

Autor:

21.07.2021 16:00

Foto:

Foto:

Predrag Gojković Cune, legenda narodne muzike, preminuo je 21. jula pre četiri godine



Otišao je tiho, u snu, u svom domu na Julinom brdu, u 85. godini, a sahranjen je u Aleji zaslužnih građana, između dve glumačke legende, Dragana-Gage Nikolića i Milorada Mandića Mande. Na večni počinak ispraćen je uz melodiju "Kafu mi draga ispeci" koja ga je proslavila širom sveta.

Pročitajte i Poslednje godine velikog Cuneta - Ljubav najbližih ga je održavala u životu, ali jedno nije dočekao 

Foto: Dalibor Danilović

 

Slavni pevač koji je poslednjih nekoliko godina bio bolestan i izgubio je glas, najviše je žalio što mu se nije ostvarila veliki san, da sa kćerkama Natašom i Katarinom snimi neke od njihovih omiljenih pesama.

- Obe imaju divan glas i žalim što nismo snimili recimo "Unforgettable", koji je tako upečatljivo otpevao Net King Kol, ali verujem da ćemo uspeti jednog dana- izrazio je nadu u poslednjem intrevjuu za Gloriju, godinu dana pre odlaska.

Pročitajte i Kako je govorio legendarni pevač - Danas svi jure hitove, slavu, ali rodiće se novi Cune (foto/video)

Foto: Dalibor Danilović

 

Umetnik koji se proslavio pre svega narodnim pesmama "Ljubav mi srce mori", "Jesen stiže rana", "Stani, stani Ibar vodo" i drugim, bio je podjednako uspešan u svim muzičkim žanrovima, od meksičkih pesama, sa kojima je otpočeo izuzetno uspešnu karijeru, zabavnih melodija, do opere, u kojoj se takođe okušao. Pevač Đorđe Marjanović, koji mu se nedavno pridružio na nebeskoj pozornici, nazvao ga je fenomenom, najboljim interpretatorom koji se rodio na ovim prostorima.

Komentari. (0)

Loading