Poslednje godine velikog Cuneta: Ljubav najbližih ga je održavala u životu, ali jedno nije dočekao

Autor:

22.07.2017 19:00

Foto:

Foto:



Ono što su Velimir Bata Živojinović i Dragan Nikolić predstavljali u svetu filma, to je u svetu muzike bio Predrag Gojković Cune. 

Prijatelji i kolege se opraštaju od voljenog Cuneta: Otišao je kralj narodne pesme

Legenda, gospodin, pevač vanserijskog talenta napustio nas je juče, u 85. godini života. Iza sebe je ostavio suprugu Leposavu - Lelu, ćerke Natašu i Katarinu, unućiće Miu, Emu i Sergeja, kao i brojne prijatelje, kolege i vernu publiku.

Godinama unazad bilo mu je narušeno zdravlje. Godine 2013. je doživeo šlog od kog se dugo oporavljao, a 2015. se pojavio na dodeli nagrada u Udruženju kompozitora. Otežano se kretao, uz pomoć štapa i usporeno govorio, ali ni u jednom trenutku nije gubio volju za životom.

- Dobro sam. Napustio me je glas malo, ali ne i optimizam. Nakon tog moždanog udara imao sam na neki način sreće u nesreći - izjavio je tom prilikom, a da mu snage i duha ne nedostaje, dokazao je time što je i zapevao.

Ove godine bi proslavili 55 godina braka: Kako su se voleli Cune i Lela

Već kod prvih taktova numere “Ja bih hteo pesmom da ti kažem” salom se prolomio gromoglasan aplauz. Bio je to poslednji put da je veliku Cune zapevao u javnosti.

A kako mu je bilo, to najbolje znaju njegovi najbliži. Pre par meseci je u razgovoru za "Gloriju" je ispričao da se protiv bolesti bori uz ogromnu ljubav supruge Lele, ćerki i unuka. Veliku utehu pružalo mu je druženje sa unukom Sergejem, s kojim je provodio najviše vremena. Jedva je čekao da dođe leto, pa da mu iz Amerike dođe ćerka Nataša, zet Leo i unuke Mia i Ema.

– Uživam da ih slušam, grlim i ljubim. Volim što su zlatna i lepo vaspitana deca, pametni i dobri đaci. Najvažnije je što, iako su toliko daleko, neprestano osećam njihovu ljubav. A unuk Sergej je posebna priča. Kad dođe kod njegovog dedice, onda se slatko ispričamo o fudbalu, košarci, tenisu. Ponekad mi čak pokazuje neke pokrete u tenisu, koji trenira poslednjih meseci. Vodimo mi i muške razgovore, pričam mu ono što bi trebalo da mu govori otac u ovim njegovim godinama, petnaest mu je. To su godine kad muškarci mnogo toga treba da nauče i saznaju. Zgodan je i lep dečko, i normalno je da zanima devojčice, a kad ga pitam da li ima neku simpatiju, kaže da su mu sve drugarice i postidi se. Vreme provedeno s unucima je najveće zadovoljstvo, mislim da nema srećnijeg čoveka od mene, ali to verovatno osećaju svaki baba i deda, ne verujem da sam ja izuzetak. Babe i dede su uglavnom oni koji najviše vole, ali i razmaze decu, čime, priznajem, škode roditeljskom vaspitanju. Kćerke nemaju primedbe na to kako supruga Lela, koju zovu Baki, i ja utičemo na njih - ispričao je Cune.

Priznanja i nagrade koje je primio tokom svoje 58-godišnje karijere ne mogu se pobrojati, ali nadao se da će doživeti da mu se još jedna želja ostvari.

– Priznanja i trofeja tokom više od pola veka je toliko da će deca, ćerke Nataša i Katarina, imati šta da pokazuju i svojim unučićima, mojim praunučićima, koje ću, nadam se, dočekati. Barem jedno. Prezadovoljan sam svojim životom, iako sam poslednjih godina bolestan. Protiv više sile se ne može, ali se trudim da je pobedim uz ogromnu ljubav supruge Leposave-Lele, kćerki, unuka. Imam dosta ispunjenih želja, ali voleo bih da dočekam i jedno praunuče – ispričao je tom prilikom Cune za "Gloriju".

Maja Gašić

Autor