Legenda domaće kinematografije Nikola Simić ostavio je neizbrisiv trag. Svojim maestralnim uogama oduševljavao je publiku, te je uspomena na njega i nakon sedam godina prisutna. Međutim, malo ko je znao da je čuveni glumac imao rođenog brata, koji se takođe bavio glumom i to izuzetno uspešno.

Iako je zbog svoje profesije bio usko povezan sa novinarima i reflektorima scene, Nikola Simić trudio se da svoj privatni život drži pod velom misterije. Voleo je scenu, publike, svog poziv, ali o porodici nije voleo da govori medijima.

Zbog toga je domaća javnost bila iznenađena činjenicom da Nikola ima brata, Slavka, koji je takođe bio izuzetno uspešan glumac, a u jednom momentu se čak i protivio ideji da se i Nikola bavi glumom.

Pored glume, Slavko je i pisao, a njegovi razgovori s čuvenim Ivom Andrićem koje je objavio u pisanoj formi oduševili su javnost. Slavko je takođe, svojevremeno bio predsednik Saveza dramskih umetnika Srbije, a dobio je i Vukovu nagradu u isto vreme kada je i njegov brat Nikola dobio Ćurana za komediju.

Pročitajte i Na današnji dan napustila nas je legenda: Nikola Simić postavio je standarde budućim generacijama!

Youtube Screenshot

Slavko Simić u seriji 'Otvorena vrata'

Prva uloga, uloga kojom se Slavko predstavio domaćoj publici bila je 1947. godine u ostvarenju 'Živjeće ovaj narod' po tekstu Branka Ćopića, a jedna od poslednjih, kojom se ujedno i oprostio od platna bila je uloga pijaniste u prvoj sezoni serije 'Otvorena vrata'.

Komentari (0)

Loading