Šta gorivo koje koristite govori o vama?

Autor: Vanja Vladičić

23.11.2020 12:22

Foto: Izvor:Gloria.rs, Foto:NIS/promo

Foto: Izvor:Gloria.rs, Foto:NIS/promoBilo da smo vozači ili ne, kada se pomene tema goriva, većina nas govori o tome koju vrstu goriva koristi i koliko mesečno njegov auto troši. Kvalitet i potrošnja goriva može biti tema koja okupira pažnju, ali proizvodnja, proces nastanka i sirovine najčešće nam se čine kao teme za stručnjake sa kojima mi nemamo mnogo veze.

Ipak, uzimajući u obzir sve veći broj vozila na ulicama i klimatske promene na globalnom nivou, kvalitet i način proizvodnje goriva zapravo utiče na živote svih nas. Korišćenje zdravijih opcija koje manje utiču na vazduh koji udišemo svakako je od interesa za sve vozače. Zato nam iz kompanije NIS stiže odlična vest, projekat „Duboka prerada“ je završen pre nekoliko dana, a to znači da je Rafinerija nafte u Pančevu postala jedna od „najzelenijih“ i najmodernijih u ovom delu Evrope.

Ne morate biti ekolog niti inženjer da shvatite značaj ovog projekta, jer brojke govore same za sebe – u Pančevu se više ne proizvodi mazut sa visokim sadržajem sumpora, za 98,8 odsto je smanjena emisija sumpor-dioksida i za 58,2 odsto emisija praškastih materija. To su dobre vesti za sve nas, ali i za planetu u celini!

Sada možete sa ponosom sipati gorivo na NIS Petrol ili GAZPROM benzinskim stanicama, jer znate da osim što dobijate vrhunski kvalitet, korišćenjem goriva proizvedenog u domaćoj rafineriji, dajete i svoj doprinos stvaranju zdravije planete.
Vožnja nikada nije bila zabavnija, kada znate da gorivo koje koristite „brine“ o okruženju koliko i vi.