Pamet u glavu, dm torba u ruke


Kada biste morali da pogađate koji je to najveći razlog smrti morskih životinja i ptica, verovatno vam ovaj odgovor ne bi prvi pao na pamet – to su plastične kese! Da li ste znali da one godišnje usmrte preko milion morskih ptica i sto hiljada sisara? Ove životinje lako zamene jednu providnu kesu koja pluta u vodi za meduzu ili plankton, jer posmatrane u vodi deluju skoro identično.

San Francisko u Kaliforniji je prvi grad koji je zabranio upotrebu plastičnih kesa još 2007. godine, a od ove godine i Srbija se pridružuje inicijativi zaštite životne sredine kroz naplatu plastičnih kesa u prodavnicama. Međutim, mnogo bolja alternativa je upravo pamučna torba. Jedna trajna pamučna torba će vam trajati veoma dugo, a u njoj možete poneti više proizvoda nego inače, jer se neće pocepati ukoliko preterate sa šopingom ili nosite teži teret. Torba koja je nekada bila puka potrepština za kupovinu, sada postaje najnoviji modni dodatak!

Kao kompanija koja svojom poslovnom politikom kontinuirano vodi računa o dobrobiti zajednice u kojoj posluje kompanija dm nastoji da kroz svoje projekte pozitivno utiče na podizanje svesti o značaju zaštite životne sredine kod kupaca. Tako je još od juna 2012. godine u Srbiji započela sprovođenje ideje o smanjenju potrošnje jednokratnih plastičnih kesa, kao i sa isticanjem ekološki prihvatljivih rešenja koja su manje štetna za životnu sredinu.

Iz tog razloga je dm omogućio kupovinu dm trajne torbe sa doživotnom garancijom. Šta to znači? Ako vam se u bilo kom trenutku ta torba pocepa, ne uzimajte plastičnu kesu, već dođite u najbližu dm drogeriju gde ćete besplatno dobiti novu torbu. Na ovaj način, dm želi da pozove svoje kupce da brinu o životnoj sredini kako bi je sačuvali i za buduće generacije. Zato pamet u glavu – torbu u ruke i pravac šoping!

Autor: Gloria.rs
Foto: Promo/dm
Podelite sa prijateljima:
Tagovi