IKEA festival noćni klub od 11. do 21. septembra

 

Od 11. do 22. septembra u robnoj kući IKEA Beograd, održava se  festival IKEA noćni klub, koji je posvećen je važnosti kvalitetnog sna. Globalna istraživanja pokazuju kako se u poslednjih 50 godina prosečnih 8 sati sna smanjilo na 6, ali su ljudske potrebe za snom ostale jednake. IKEA je odlučila da progovori o ovoj važnoj temi u sklopu desetodnevnog festivala i na brojnim radionicama na kojima će se pokazati rešenja kojima dobar san ponovo može postati središnji deo našeg života. Noćni klub je otvoren žurkom u pidžamama, a zatvara se prvim spavanjem u robnoj kući IKEA Beograd.


Svi koji se upoznaju sa ativnostima IKEA noćnog kluba, moći će da sva saznanja u potpunosti primene isto veče u svojim domovima.  Aktivnosti uključuju brojne radionice za decu i odrasle, stanice za dobar san na kojima će biti domaćini IKEA stručnjaci, ali i zabavna takmičenja u nameštanju kreveta ili gašenju alarma. Svi članovi besplatnog kluba IKEA FAMILY moći će da se  slikaju za naslovnu stranu IKEA kataloga – i to pravo iz kreveta!

Za najmlađe u okviru IKEA noćnog kluba osmišljene su kreativne radionice na kojima će deca moći naučiti da odlazak na spavanje može biti zabavan. Tako roditelji svoje mališane mogu dovesti na radionice, poput  izrade hvatača snova, uspavljivanje plišanih igračaka ili smišljanje priče za laku noć, koje su na rasporedu vikendom, na dečjem odeljenju od 12:00 do 18:00 sati.

Za kraj festivala, zaposleni u robnoj kući IKEA su pripremili i noćenje u subotu 21. septembra. Svi koji budu kreativni i daju najkreativniji odgovor na temu -Zašto baš ti treba da prespavaš u robnoj kući IKEA?- od 12 do 17. septembra 2019.godine, biće „nagrađeni“ spavanjem.

Ukupno 17 najkreativnijih eseja će biti izabrano od strane žirija, a autori ovih odgovora imaće pravo da prespavaju u robnoj  kući IKEA u noći 21.09.2019. i sa sobom povede osobu koja će se joj se pridružiti.

Više informacija na sledećem linku: https://www.ikea.com/ms/sr_RS/campaigns/fy20-sleepover/index.html