Elie Saab – omiljeni dizajner poznatih

Eli Sab (Elie Saab) je poznat u svetu po svojim raskošnim večernjim gala haljinama i venčanicama dizajniranim da istaknu žensku figuru i prikažu njenu raskošnu ženstvenost. Njegove kreacije takođe zovu – oda ženstvenosti. Na našim prostorima najpozatiji je po venčanicama i nema devojke koja ne bi rado baš za taj poseban dan ponela jednu od njegovih kreacija.


Kao dizajner koji je sebe i svoj brend izgradio od nule, nakon strašnog detinjstva u ratom zahvaćenom Libanu, Bejrut je postao njegov dom. Sve stahote koje je preživeo nisu ga sprečile da do danas vidi lepotu u svim formama koje su napravili čovek i priroda, koje i jesu njegova inspiracija.

Da je predodređen za nešto, govori i to da je već sa devet godina počeo sa kreiranjem haljina za svoje sestre, majku, komšinice. Da je apsolutno priznat od strane svojih kolega, govori činjenica da je on jedini kreator koji izlaže na Nedelji mode u Milanu (ostali izlagači su isključivo Italijani) i prvi arapski dizajner primljen u Francusko udruženje visoke mode.

Od 2002. kada se Hali Beri pojavila na dodeli Oskara u njegovoj kreaciji, interesovanje za njegovim haljinama ne jenjava. Najinteresantnije je što je on samouk, čist talenat koji ne prestaje da zadivljuje.

Njegove haljine su izrađene od najfinijih materijala i ukrašene isključivo ručnim radom. Kada na jednom komadu odeće zamislite toliko perli, krljušti i šljokica, pomislili biste da to mora biti kič. Ali kod Elija Saba to jednostavno nije tako – sve je sa pravom merom.

Sa istom idejom i merom nastale su i njegove parfemske linije: Le Parfum i Girl of Now. Bočice su dizajnirane kao dragulji sa detaljima koji prate njegove kolecije. U Srbiji je ovaj brend prisutan u selektivnim parfimerijama (Jasmin, Sephora), a u Crnog Gori je ekskluzivno u Bar kod parifmerijama.

Le Parfum priča počinje od istoimenog mirisa koji još zovu i oda ženstvenosti i sadrži u sebi sve što je filozofija ovog brenda. Nastavlja se preko Le Parfum in White koji prati njegove venčanice i kreiran je za specijalne trenutke. Le Parfum Royal je miris iz 2019. koji kaže da je svaka žena kraljica. Ove godine se vraćamo sebi i tražimo inspiraciju iznutra kroz Le Parfum Essentiel. Kroz miris cveta narandže, osvežavajuću mandarinu, tajnovitu gardeniju i kremasti kedar, počinje jedna nova priča koju tek treba otkriti.

 

Autor: Gloria PR
Foto: Promo, Getty Images / Guliver
Podelite sa prijateljima:
Tagovi