Pravila od kojih ne odustaje Kejt Midlton

Autor:

24.12.2016 21:43

Foto:

Foto:



Biti princeza, odnosno vojvotkinja nameće brojna pravila ponašanja u javnosti. Takav slučaj je i sa pravilima kada se organizuju zabave u kući Kejt Midlton i princa Vilijama. Neka su razumna, neka preterana, a neka su sastavni deo bon-tona.

1. Slanje pozivnica

Slanje pozivnica sa tačnim početkom ali i završetkom slavlja. Sastavni deo pozivnica je vreme trajanja okupljanja a sve sa voljem da gosti ne preteraju, pošto mnogi od njih nemaju priliku da borave na ovakvim proslavama.


2. Pozdraviti se uz poljubac i čvrst stisak ruke

Iako možda ne izgleda uobičajeno, čvrst ženski stisak ruke je jedna od britanskih tradicija.
Kada su poljupci u pitanju pravila su sledeća. Uvek se prvo ljubi desni obraz, a ako je slavlje negde npr. u Njujorku tj van Velike Britanije samo se jednom ljubi.

3. Vreme za koktel

Možda niste znali ali pravo vreme za posluženje koktela je 10-15 minuta posle početka proslave. Znači, nema kašnjenja.

4. Upoznati što više gostiju

Kada Kejt organizuje neki događaj uobičajeno da ne poznaje dobar deo gostiju. pravila Bakimgemske palate nalažu da domaćin što više razgpvara sa gostima, odosno sa što većim brojem njih, kako bi se svi osetili dobrodošlim. Idelano je proćaskati sa svakim do početka večere.

5. Držati torbu u ruci

Polož torbe varira od situacje. Ako sedi onda je drži sa obe ruke. Isto se radi kada je rukovanje neprikladno iz nekog razloga. Torbica nikada ne ide ispod pazuha.

6. Sedeti u "vojvotkinjinom sedu"

Propisno sedenja takođe spada među osnovna pravila javnih okupljanja. Vojvotkinja mora da sedi pravih leđa, i da joj kolena i zlogbovi budu zajedno. Pete su uvek na podu, čak iako prekrsti npr. skočni zglob preko zgloba. Takođe je dozvoljeno blago ukositi kolena.

7. Vino se drži za dršku čaše

Osim što ostavlja otisak, držanje za gornji deo vinske ćaše zagreva tečnost što sigurno kvari utisak. Ukoliko ima ruž za usne vojvotkinja treba da pije uvek sa istog mesta kako se čaša ne bi umrljala a ostao vidljiv prsten od karmina.

8. Tri zalogaja

Gotovo neverovatno ali Kejt Midlton uzima tri, a samo ponekad četiri zalogaja nakon što odloži jelo. Nadamo se da se ostaci hrane ne bacaju.

9. Toalet

Nikada, ali nikada ojvotkinja se sme da javno kaže da ide u toalet. Umesto toga reba se samo izviniti i otići bez detaljnog obrazloženja.

Komentari. (0)

Loading